Over mij

Ik ben Charlotte, een jonge twintiger met een zwak voor handcrèmes, mooie notitieboekjes en romantische komedies. Ik smelt voor prachtige interieurs op Pinterest en Instagram, mooie schoenen (het liefst in mijn kast) en schitterende juwelen. Verder hou ik ook enorm van lezen, aardbeien eten, series kijken en knuffelen met katten (ondanks mijn allergie, *hatsjoe*).

Sinds februari 2011 heb ik te kampen met een chronische ziekte. Al was er onder de oppervlakte al veel langer iets gaande. Tot op de dag van vandaag kunnen dokters mij geen duidelijk antwoord geven op de vraag wat er nu eigenlijk met mij aan de hand is. De ene zegt dat ik lijd aan ‘het chronisch vermoeidheidssyndroom’ (CVS) en ‘fibromyalgie’, de ander zegt ‘systemische lupus erythematosus’ (kortom, lupus). Sommige artsen beweren dan weer dat ik een nog niet gekende auto-immuunziekte heb. Over een diagnose is men het alles behalve eens, maar dat er iets mis is, dat staat vast.

De eerste maanden was ik heel erg moe en sliep ik tot 18 uur per dag. Na een tijdje kwamen er ook spierpijnen in mijn benen en rug bij, waardoor ik niet meer uit de zetel kon van de pijn. Ik kon niet -of amper- naar school, was niet in staat om me zelfstandig te douchen of aan te kleden, … Ik was vijftien jaar en mijn leven stond compleet stil.

Dankzij een experimentele stamceltherapie in Duitsland is mijn gezondheid de laatste tijd relatief stabiel. Op het eerste zicht heb ik weer min of meer het leven van een normale twintiger, maar toch bots ik nog regelmatig op mijn grenzen of onbegrip van mijn omgeving.

Foureleven (ontstaan in juni 2014) is een persoonlijke blog, waarop je mijn verhaal terugvindt over het chronisch ziek zijn. Maar het ziek-zijn is slechts een deel van mij, er is nog veel meer te ontdekken! Op deze blog deel ik mijn gedachten, mijn routines en mijn interesses. Met Foureleven gun ik je een kijkje in mijn leven, het leven van Charlotte.