Rome dag 4 | Forum Romanum & Colloseum

Twee jaar geleden vertoefde ik met mijn familie een weekje in de hoofdstad van het prachtige Italië. Hoewel het al even geleden is, wil ik toch graag mijn ervaringen en indrukken van het mooie Rome met jullie delen. Want deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Op de vierde dag van onze reis bezochten we dé bezienswaardigheden in Rome die iedereen kent: het Forum Romanum en het Colloseum. Zoals ik al eerder aanhaalde, was er twee jaar geleden ten tijde van onze reis een hittegolf gaande. Als het de voorbije dagen al warm was, was het vandaag toch echt heet. Zeker op het Forum Romanum, waar zeer weinig schaduw te vinden is, was het smelten vandaag…

Aangezien deze bezienswaardigheden zeer populair zijn, hadden we onze tickets al op voorhand besteld. Met deze tickets konden we meteen naar de snelkassa, die echter niet zo vooruit ging als we ons hadden voorgesteld. Na een hele tijd wachten, kregen we een tijdslot toegewezen voor het Colloseum. Voor het Forum Romanum mochten we opnieuw in een rij gaan aanschuiven…

Gelukkig duurde die rij een pak minder lang dan de eerste rij en konden we snel starten met ons bezoek.

Hoewel we nog tijd hadden om nadien het Palatijn te bezoeken, waren we allemaal een beetje oververhit na ons bezoekje aan het Forum Romanum. We besloten om iets te gaan eten in een tentje in de buurt, waarna we ons lieten betoveren door de rustieke straatjes van de buurt ‘Monti’. Een mens moet altijd een reden hebben om terug te keren, is het niet?

In de namiddag was het dan eindelijk zo ver: ons bezoek aan het imposante Colloseum. Het is heel moeilijk om het gevoel dat ik had, te beschrijven. Ik voelde me vooral heel erg klein en nietig, en ik was sprakeloos.

Na ons bezoekje zijn we nog wat verder de buurt gaan verkennen, terwijl mijn broer en zijn vriendin enkele vintage winkeltjes bezochten. We gingen onder andere naar het Quirinaalplein, maar hierover vertel ik later meer, in het verslag van dag 5.

Lees ook:


Deze foto’s zijn eigendom van mijn familie, Hendrik, Jany en mezelf. Deze mogen dan ook niet gedeeld worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Voor meer informatie: charlotte@foureleven.be.

One thought on “Rome dag 4 | Forum Romanum & Colloseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *