Rome dag 3 | Vaticaanstad en de Engelenbrug

Vorig jaar zijn we met het hele gezin op citytrip naar het prachtige Rome geweest. Het mag dan al bijna een jaar geleden zijn, ik wil jullie het reisverslag van deze ontzettend leuke reis niet ontzeggen.

Op dag 3 bezochten we Vaticaanstad (met de Sint-Pietersbasiliek en het Vaticaans museum) en de Engelenbrug.

Als gevolg van de enorme hittegolf en de aanhoudende droogte van dat moment had de Paus besloten om alle fonteinen (op de drinkfonteintjes na) in Vaticaanstad af te sluiten. Normaal zouden er dus verschillende fonteinen moeten zijn, die het plein een majestueuze uitstraling geven. Desondanks bleef het Sint-Pietersplein spectaculair mooi om te zien, ook zonder de fonteinen! Geloof me, de foto’s geven nog niet half weer hoe mooi het daar is!

De Sint-Pietersbasiliek is de grootste basiliek in de wereld. Het wordt eveneens beschouwd als de mooiste van de wereld. En je kan ‘m helemaal gratis bezoeken! Ik raad je wel aan om op tijd ter plaatse te zijn, om te vermijden dat je lang moet aanschuiven. Zeker in het hoogseizoen kan de rij al snel heel erg lang worden! (Als je liever niet wil aanschuiven of geen risico wil nemen, kan je ook altijd een ‘skip the line’-ticket met een rondleiding boeken. Ook voor het bezoeken van de koepel heb je een ticket nodig.)

Nagenoeg het hele plein ligt in de zon. Neem dus zeker een pet of een hoed mee om je te beschermen als je naar Vaticaanstad gaat. In de basiliek zelf wordt gevraagd om je schouders te bedekken, dus hou ook hier rekening mee!

Na drie kwartier aanschuiven, konden we eindelijk de basiliek betreden. Het was werkelijk prachtig! Vanaf de eerste seconde word je overdonderd door de pracht en praal van deze basiliek. Overal zie je metershoge beelden met elk hun eigen verhaal. Ook de grond, de muren en het plafond zijn helemaal versierd met mozaïek of schilderingen. Betoverend mooi!

Een tip die ik je zeker wil meegeven, zijn de catacomben van de pausen door de eeuwen heen. Ergens links achteraan vind je een trap die naar beneden leidt. Eens beneden loop je langs de graven van alle pausen die er al geweest zijn. Je kan ze helaas niet allemaal even goed zien, aangezien je er niet vrij mag rond lopen en het er zo veel zijn. Maar het is toch de moeite om eens te gaan kijken. Al is het maar om te kijken hoe de graven doorheen de tijd geëvolueerd zijn qua stijl.

Vervolgens gingen we naar het Vaticaans museum, hiervoor hadden we wel tickets gekocht op voorhand om te vermijden dat we te veel zouden verliezen met in de rij staan. In het Vaticaans museum vind je een talrijke collectie kunst, gewaden, objecten, … die de pausen doorheen de jaren verzameld hebben. Ook verschillende wereldbekende werken kan je hier bezichtigen, denk bijvoorbeeld aan de Laocoöngroep.

Het museum telt in totaal 54 zalen, met als kers op de taart de welbekende Sixtijnse kapel. Je kan ervoor kiezen om alle zalen één voor één te bezoeken, maar er is ook een short cut richting de Sixtijnse kapel voor het geval je met een strakker tijdsschema zit. Als je het mij vraagt, is het zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Onze lange dag werd afgesloten met een wandeling door prachtige straatjes en de Engelenbrug. Aan weerszijden op de brug staan beelden van engelen, vandaar de naam. Deze brug dateert van het jaar 134 en is zeer bekend. Eigenlijk is het zo’n beetje de Pont Neuf van Rome.

Lees ook:


Deze foto’s zijn eigendom van mijn familie, Hendrik, Jany en mezelf. Deze mogen dan ook niet gedeeld worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Voor meer informatie: charlotte@foureleven.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *