Rome dag 2 | Scalinata di Trinità, Villa Borghese & Piazza del Popolo

Vorig jaar zijn we met het hele gezin op citytrip naar het prachtige Rome geweest. Het mag dan al bijna een jaar geleden zijn, ik wil jullie het reisverslag van deze ontzettend leuke reis niet ontzeggen.

Op dag 2 bezochten we de kant van Rome met de Spaanse trappen, Villa Borghese en Piazza del Popolo.

Wanneer je op vakantie bent, is het zeer aantrekkelijk om in je bed te blijven liggen tot je helemaal uitgeslapen bent. Maar op citytrip -en zeker in een stad als Rome- is dat pure zonde! Daarom waren we vandaag met z’n allen vroeg uit de veren. Terwijl de anderen zich nog volop aan het klaarmaken waren, gingen mijn ouders en ik alvast even op zoek naar een bakker en een supermarktje in de buurt om ontbijt te voorzien.

Aangezien onze AirBnB helemaal buiten het stadscentrum ligt en Rome een enorm grote stad is, namen we iedere ochtend het openbaar vervoer naar dat deel van de stad dat we die dag wilden bezoeken. Ticketjes voor de bus of tram zijn heel gemakkelijk te verkrijgen in een krantenwinkel of op een toeristische dienst. Om ervoor te zorgen dat we telkens de juiste tram en/of bus namen, gebruikten we de app Moovit (Android iOs), volgens het internet dé nummer 1 app voor het openbaar vervoer.

Chiesa di Giacomo in Augusta

Onze wandeling vertrok aan het mausoleum van Augustus. Dit stond helaas helemaal in de stellingen, waardoor het niet echt de moeite waard was.

Vervolgens wandelden we verder naar de Chiesa di Giacomo in Augusta. Kerken in Italië zijn altijd wondermooi, dankzij de prachtige beeldenkunst, talloze schilderijen en -vooral- de plafondschilderingen. Dus we besloten hier even te stoppen en wat te bekomen van de warmte van de bus.

Let op: in Italië zijn ze enorm streng wat kledingdracht betreft in een kerk. Zorg dus steeds dat je een vestje, een T-shirt of een sjaal hebt om schouders mee te bedekken. Ook een (extra) sjaal voorzien om je knieën te bedekken, is geen overbodige luxe. De ene kerk is namelijk al wat strenger dan de andere.

Scalinta di Trinità

Onze tweede grote stop die dag was aan de Spaanse trappen. Normaal krioelt het hier van de toeristen, maar dankzij de enorme hitte viel het gelukkig allemaal nog mee. Deze 135 trappen dateren van de 18de eeuw en zijn wondermooi om te zien. Daarachter bevindt zich een Franse kerk. De trappen en de gevel van de kerk blinken ontzettend mooi in de middagzon van Rome.

Voor de Spaanse trappen bevindt zich Piazza di Spagna, een plein met een grote fontein in de vorm van een boot. Deze fontein verwijst naar een overstroming van de Tiber in de zestiende eeuw. Ook hier kan je je waterfles weer even vullen, vooraleer je de trappen in de blakende zon bewandeld.

Pittoreske steegjes

Eén van de mooiste dingen aan Rome vind ik de schattige, smalle steegjes met vaak een pittoreske uitstraling. Vooral de afkoeling van de schaduw door de hoge gebouwen was vaak meer dan welkom.

Piazza del Popolo

Het Piazza del Popolo is een zeer groot plein met in het midden een Egyptische obelisk. Aan de zuidkant van het plein staan twee kerken tegenover elkaar die vrijwel identiek zijn, vandaar dat ze ook wel eens de ‘tweelingenkerken’ worden genoemd. Helaas stond één van de twee kerken in de stellingen op het moment van ons bezoek. Ik denk dat onderstaande foto veel mooier geweest zou zijn zonder!

Passeggiata del Pincio

Aangrenzend aan het Piazza del Popolo vind je de Pincio-tuinen, een heerlijk parkje waar je wat verkoeling kan vinden onder de bomen. Hier vind je onder andere Villa Borghese (niet op de foto), een prachtige villa uit de 17de eeuw, en een heerlijk meer waarop je met een gehuurd bootje kan gaan varen.Afsluiter van de dag

Na wat verkoeling te hebben gevonden in de Pincio-tuinen in de vorm van een ijsje, gingen we met de bus opnieuw naar het appartement. Tegen de avond was iedereen zo uitgeput, dat we weer een restaurantje zochten in de buurt van het appartement.

Lees ook:


Deze foto’s zijn eigendom van mijn familie, Hendrik, Jany en mezelf. Deze mogen dan ook niet gedeeld worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Voor meer informatie: charlotte@foureleven.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *