Rome dag 1 | Met de Rode Duivels naar Rome en de buurt verkennen

Vorige zomer was het mijn eerste zomer in drie jaar dat ik geen stamceltherapie in Duitsland zou ondergaan. Daar hebben we dan ook van geprofiteerd door met het hele gezin, inclusief Hendrik en Jany (de vriendin van mijn oudste broer), een citytrip vijf dagen naar Rome te plannen!

Het is ondertussen al bijna een jaar geleden. Maar omdat Rome zo’n prachtige stad is, wil ik jullie dit mooie reisverslag toch niet weerhouden.

Uitzonderlijke hittegolf

We zijn naar Rome geweest van 30 juli tot en met 4 augustus. Sowieso is het rond die tijd van het jaar zeer warm in Italië, met een gemiddelde temperatuur van maximum 30°C. Maar vorig jaar heerste er een enorme hittegolf met temperaturen van meer dan 40°C. Als gevolg hiervan kampte o.a. de stad Rome met een waterschaarste. De dagen voordat we vertrokken verschenen verschillende berichten in het nieuws over het afsluiten van openbare fonteinen. Ook werd er gedacht om afwisselend bepaalde delen van de stad telkens voor acht uur zonder water te zetten, om het drinkwater te sparen. Zo erg was het op dat moment gesteld. Uiteindelijk, tijdens onze vakantie, waren enkel de fonteinen in Vaticaanstad afgesloten en konden we in Rome zelf nog genieten van de vele drinkfonteintjes op bijna iedere hoek van de straat.

SNREDDEVILS en een prachtige AirBnB

De vakantie begon alvast heel goed, toen bleek dat we met het vliegtuig van de Rode Duivels gingen vliegen. Verwelkomd door Kevin Debruyne en co stapten we op het vliegtuig richting Rome, waar we rond vijf uur in de namiddag landden. Een taxi wachtte ons op en bracht ons naar onze verblijfplaats. We hadden een leuke AirBnB gevonden met vier slaapkamers en vier badkamers, ergens buiten het drukke stadscentrum. Het was een groot appartementje op het gelijkvloers met een keukentje, een zitkamer en een terras. Iedere slaapkamer werd afgesloten met een sleutelkaart, zoals in een hotel. Dat zorgde natuurlijk al meteen voor problemen, toen Hendrik de slaapkamerdeur uit gewoonte achter zich dichttrok, terwijl de kaart nog in de kamer lag. Achteraf gezien was dat een heel grappig voorval, eentje dat hem nog de hele vakantie achtervolgd heeft. Maar op dat moment was het vooral heel frustrerend, aangezien al onze bagage al in de kamer lag en we ons dus niet konden omkleden om de buurt te gaan verkennen.

Alles in het appartement ging automatisch: we moesten bellen naar een nummer om het zijpoortje te openen, op de deur van het terras stond een code die we hadden gekregen en binnen was alles heel duidelijk. Maar doordat Hendrik en ik onszelf hadden buitengesloten van onze slaapkamer, moesten we toch één van de hosts laten komen. Na een uurtje wachten konden we gelukkig snel weer in onze slaapkamer om onze koffer uit te laden en ons om te kleden.

Restaurant “Hostaria da Settimio”

Tegen dan was de dag al ver gevorderd, dus we besloten om iets te gaan eten in een echt Italiaans restaurantje om de hoek. Ze spraken er amper Engels, maar dat maakte het alleen maar authentieker. Met onze buikjes vol heerlijke verse pasta en zelfgemaakte tiramisu keerden we terug naar ons appartementje voor de eerste nacht.

Lees ook:


Deze foto’s zijn eigendom van mijn familie, Hendrik, Jany en mezelf. Deze mogen dan ook niet gedeeld worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Voor meer informatie: charlotte@foureleven.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *