“What’s your mission?” | 2017

Twee jaar geleden kreeg ik op Oudejaarsavond een prachtig geschenkje van mijn Secret Santa: een vijfjaren dagboek. Voor wie geen idee heeft waarover ik het heb, zal ik het concept even uitleggen. Elke dag komt overeen met een vraag die je moet beantwoorden. Er is plaats voorzien voor 5 jaar. Dus wanneer het jaar om is, begin je gewoon helemaal opnieuw met de vragen te beantwoorden. En terwijl kan je ook teruglezen wat je een jaar voordien geschreven hebt. Zo leuk!

Soms zijn de vragen best gemakkelijk te beantwoorden. “What’s the oldest thing you’re wearing right now? How did you start your day? On a scale of one to ten, how was lunch? …” Maar er zitten ook heel wat moeilijkere vragen bij, waarover je toch iets dieper moet nadenken. “What makes you ‘you’? Which art movement describes you best today? How do you want to be remembered? … ” Zo ook de vraag van 1 januari: “What’s your mission?

Aangezien de vraag gesteld werd op 1 januari, interpreteer ik de vraag als ‘wat is jouw missie voor dit jaar?’ Met andere woorden, wat wil ik dit jaar bereiken?

Ik heb natuurlijk, zoals vele anderen, verschillende goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zo wil ik graag mijn schoolwerk beter plannen, meer tijd in mijn blog (kunnen) steken, vroeger gaan slapen, minder snoepen, een paar kilootjes en centimeters verliezen, minder tijd doorbrengen op mijn gsm/computer, … Maar zulke voornemens betekenen eigenlijk niet zo heel veel. Natuurlijk wil ik daar aan werken, maar kan ik één van die voornemens ‘mijn missie’ van dit jaar noemen? Niet echt hé…

Na lang (maar ook niet te lang) nadenken, heb ik een antwoord gevonden op ‘de vraag van de dag’. Ik wil graag meer genieten van de kleine dingen in het leven. Ik wil me bewust meer focussen op het klein geluk rondom me. Want het voorbije jaar was een druk jaar. Vooral de laatste maanden waren enorm hectisch en als ik even terugblik, ben ik niet echt tevreden. Ik heb me veel te vaak druk gemaakt om kleine dingen, ik heb veel te weinig tijd genomen om nog eens écht een goei babbeltje te doen met iemand, ik heb veel te veel kostbare tijd verspild met nutteloze zaken, … Het is net alsof ik bijna altijd en overal gehaast was en soms vergat om even stil te staan bij bepaalde zaken.

In 2017 wil ik daar werk van maken. Als ik een vriend of vriendin tegenkom, wil ik tijd maken om even te praten en te vragen hoe het met hem/haar gaat. Als ik even een momentje van rust heb, wil ik daar echt van proberen te genieten. In plaats van mijn smartphone boven te halen en voor de zoveelste keer die dag Instagram te checken, ga ik een geurkaarsje aansteken en een boek vastnemen. Ik wil in 2017 eigenlijk gewoon meer tijd vrijmaken voor mezelf en anderen om me heen. Ik wil bewuster gaan leven en niet meer alles als vanzelfsprekend nemen, om zo het kleine geluk weer terug te vinden. En meer uit het leven te halen.

Wat is jouw missie voor 2017?


Ik wens jullie allemaal nog een gelukkig Nieuwjaar toe. Hopelijk wordt 2017 voor jou een jaar vol geluk, warmte en liefde. Dat je al je dromen kan doen uitkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *