De zoektocht naar een nieuwe agenda

In tegenstelling tot de meeste mensen tegenwoordig, geef ik nog altijd de voorkeur aan een papieren agenda waar ik al mijn afspraken, taken en belangrijke verjaardagen mooi in neerpen. Ieder jaar opnieuw ga ik op zoek naar de perfecte agenda, eentje waar ik met plezier een jaar in kan kijken en waar ik overal mee kan pronken. Dit jaar gooide ik het eens over een andere boeg. In plaats van een kant-en-klare agenda te kopen, stelde ik er zelf eentje samen. Ik moet toegeven dat het resultaat nog mooier is dan ik zelf had gedacht!

Dankzij fotofabriek.nl maakte ik deze -al zeg ik het zelf- prachtige agenda. Doorheen de jaren heb ik ontdekt dat een spiraalagenda toch net iets handiger is dan een gewone agenda, net omdat hij zo gemakkelijk op zichzelf blijft openliggen. Daarnaast heb ik gekozen voor een A5-formaat, zodat ik ‘m overal mee naartoe kan nemen, waar ik ook heen ga. Dat lijkt best groot om in je handtas te steken, maar ik had vorig jaar een A6-agenda en had soms toch wat weinig ruimte. (En ik neem bijna altijd een grote handtas mee, dus ook dat is geen enkel probleem!)

Eigen ontworpen agenda_fotofabriek.nl Eigen ontworpen agenda_fotofabriek.nl-01

De agenda maken op zich is helemaal niet zo moeilijk. Je begint namelijk met een template van een standaardagenda, die je nadien helemaal kan aanpassen naar je eigen wensen. Met gratis software die je kan downloaden op hun site, helpt Fotofabriek je om lettertype’s te wijzigen, foto’s in te voegen, … zonder al te veel gepruts. De mogelijkheden zijn enorm! Zolang je er maar de tijd voor neemt.

Het moeilijkste aan het zelf ontwerpen is eigenlijk het kiezen van foto’s en het eventueel op voorhand invullen van verjaardagen. Ik heb er bewust voor gekozen om niet te werken met eigen foto’s, dat vond ik veel te moeilijk. Ik wist niet wat ik moest kiezen! Daarom heb ik ervoor gekozen om illustraties en inspirerende quotes te gebruiken van Heather Stillufsen. Door haar prachtige tekeningen te gebruiken doorheen de hele agenda, vormt het een mooi geheel.

Eigen ontworpen agenda_fotofabriek.nl-05

Eigen ontworpen agenda_fotofabriek.nl-04

Ik ben echt ontzettend blij met deze volledig gepersonaliseerde agenda. Ik weet niet of ik nog ooit terug zal willen naar het kopen van een kant-en-klare agenda. Het is veel leuker om zelf een origineel exemplaar te ontwerpen! Ik weet nu al dat ik ga glunderen van trots als ik binnenkort in de rijschool mijn gloednieuwe agenda mag bovenhalen.

Wil jij ook graag een agenda zelf maken en aanpassen tot hij helemaal je ding is? Klik dan snel hier en laat je helemaal gaan!


One thought on “De zoektocht naar een nieuwe agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *