Wokgerecht met varkenslapjes en citroensaus

Elke avond vers en gezond eten op tafel toveren, het vraagt heel wat energie. Om daarnaast nog eens regelmatig origineel uit de hoek te komen, is vaak te veel gevraagd. (Can’t blame you!) Gevolg: je maakt ongeveer iedere twee weken dezelfde gerechten. Laten we daar eens verandering in brengen. Vanavond eet je iets nieuws! Ik heb namelijk een receptje voor jou dat voldoet aan de drie G’s: gemakkelijk, goedkoop én gezond.

Voor vier personen:

 • 6-8 aardappelen
 • 4 wortels
 • 1 courgette
 • 1 avocado
 • sap van een halve limoen
 • 1 lente-uitje
 • ±400 gram varkenslapjes
 • 100 gram doperwten
 • 2,5 dl groentebouillon
 • sap van een halve citroen
 • 1-2 eetlepels sojasaus
 • olijfolie
 • peper en zout

Je kan natuurlijk altijd op voorhand zelf een groentebouillon maken, als je dat wil. Maar soms heb je daar nu eenmaal de tijd niet voor. Neem dan gewoon 2,5 dl water en breng dit aan de kook met een half groentebouillonblokje. Van zodra dit kookt, mag je het vuur afzetten en de bouillon laten afkoelen.

Schil daarna de aardappelen, snij ze in blokjes en stoom ze. Vervolgens schil je de wortelen en snij ze samen met de courgette in plakjes (dit gaat het beste met een mandoline) of in blokjes. Ook de avocado mag geschild en ontpit worden. Ook hier kan je kiezen om de avocado in plakjes of in blokjes te snijden. Besprenkel de stukjes met het sap van een halve limoen. Het lente-uitje snijdt je in ringetjes.

Wanneer alles klaar is, verhit je de wokpan met olijfolie en roerbak je de wortelen en de courgette. Snij ondertussen de varkenslapjes in kleine reepjes en gooi deze mee in de pan. Als het vlees wat gebakken is, voeg je de erwten en het lente-uitje toe. Blus het geheel met de groentebouillon en laat even sudderen. Voeg het sap van een halve citroen en de sojasaus toe. Roerbak vervolgens alles verder tot de groentjes beetgaar zijn. Voeg de aardappelen toe en breng het gerechtje op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat sojasaus en citroensap toe, naar eigen smaak. Roer de avocado eronder en dien op.

Smakelijk!

 

Wokgerecht met varkenslapjes en citroensaus_01

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek “Lekker Lichter 2” van Margriet Segers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *