Havermoutcookies

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar niemand houdt het vol om altijd en overal gezonde keuzes te maken. Zo nu en dan eens zondigen, dat mag dus wel eens! Wist je trouwens dat dat ook op een verantwoorde manier kan? Ik vond een simpel receptje om snel gezonde havermoutcookies te maken. Lekker, krokant én ze bevatten weinig suikers. Klinkt geweldig, vind je ook niet?

Voor 20-25 cookies:

  • 200g patisseriebloem
  • 80g havermoutvlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 15g zoetstof (ik gebruikte Canderel)
  • 180g margarine
  • 1 ei
  • chocoladeparels (zo veel als je wil)

Doe de bloem, het bakpoeder, de havermout en de zoetstof samen in een grote kom. Mix alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de margarine toe. Voeg er vervolgens het ei aan toe en mix alles tot je een mooi geheel krijgt. Zet vervolgens het beslag een halfuurtje in de koelkast om te laten rusten.

Aangezien het hier gaat om koekjesdeeg, zal je geen mooi egaal en glad beslag krijgen. Maar blijf mixen tot alle havermoutvlokken opgenomen zijn door het beslag.

Verwarm de oven gedurende een tiental minuutjes voor op 175°. Terwijl neem je het beslag uit de koelkast. Rol kleine bolletjes van het deeg die je vervolgens plat duwt. Deze platte koekjes leg je op een bakplaat met wat bakpapier. De koekjes zullen niet echt groter worden, dus je mag ze naast elkaar leggen.

Je kan opteren om de chocoladeparels onder het deeg te roeren voor je het beslag in de koelkast zet, maar ik vind het zelf een moeilijk deeg om de chocolade mooi onder te verdelen. Wat ik dus gedaan heb, is de chocoladeparels zachtjes in de koekjes geduwd voor ze de oven in gingen. Hierbij moet je wel opletten dat je ze goed in het koekje duwt, uitstekende stukjes chocolade kunnen in de oven verbranden.

Wanneer je klaar bent, zet je de koekjes gedurende 20 minuten in de oven op 175°. Laat ze nadien even afkoelen en klaar!

Smakelijk!

Havermoutcookies_02

2 thoughts on “Havermoutcookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *