5 redenen waarom ik een hekel heb aan de solden

Vandaag beginnen de solden. Gedurende de hele maand juli vind je in alle Belgische winkels kortingen terug die variëren van -10 tot -70%. Geweldig toch? De solden vormen de perfecte gelegenheid om nog een laatste keer te gaan winkelen voor de herfst- en wintercollecties de etalages overnemen. Voor velen zijn de solden dan ook een droom. Ik heb echter een hekel aan de solden.

Het begint allemaal al op weg naar het shoppingcenter. Je moet aanschuiven in een lange rij vol auto’s om nog maar de parking te kunnen oprijden. Eens je daar bent, kan je gemakkelijk een halfuur lang rondrijden vooraleer je een leeg plekje vindt. En wanneer je dan eindelijk een vrije parkeerplaats gevonden hebt, neemt iemand die zomaar voor je neus in. Om gek van te worden!

Als je geluk hebt en je je auto ergens hebt kunnen achterlaten (op een legale parkeerplaats), kom je in een gigantische mensenmassa terecht. Je kan haast niet voor- of achteruit stappen zonder tegen iemand aan te botsen of iemand op z’n tenen te trappen (letterlijk dan). Je kan je nog duizend keer verontschuldigen, mensen kijken je altijd aan alsof je expres tegen hebt aangelopen.

De winkels zelf zijn één en al chaos. Hoe hard de verkopers en verkoopster hun best ook doen, geen enkele stapel opgevouwen kleren blijft overeind. Overal grabbelen en graaien mensen tussen de kleren, op zoek naar dat ene truitje in hun maat. Het is eigenlijk net zoals in de jungle op dat moment: ieder voor zich.

Wanneer je na een hels gevecht dan toch eindelijk iets gevonden hebt dat je aanstaat, moet je het nog passen. Want aankopen tijdens de solden kunnen nu eenmaal niet geruild worden. Dus er zit maar één ding op: uren aanschuiven om in een paskamer te geraken. Uiteraard eentje zonder airco.

Op het einde van een vermoeiende dag kom je dan thuis met -in het beste geval- een paar blauwe plekken, een blaar of twee en enkele geweldige aankopen. Je bent ontzettend blij, want je hebt hét perfecte jurkje gevonden voor het feestje van die ene vriendin volgende week. En die blazer die je al zolang wilde, maar veel te duur was? Die scoorde je vandaag aan de helft van de prijs! Maar als puntje bij paaltje komt, zijn wij vrouwen toch allemaal hetzelfde…

(Deze post mag je gerust met een korreltje zout nemen.)

4 thoughts on “5 redenen waarom ik een hekel heb aan de solden

  1. Dat zijn nu exact de redenen waarom ik niet graag ga winkelen, zelfs niet als het geen solden zijn. Geef mij online winkelen maar, met een lekkere tas koffie bij en de voetjes omhoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *