Smartphone-verslaafd

Het is 6 uur, het alarm van mijn gsm gaat af. Ik druk op snooze en draai me nog een keer om. Vijf minuten later gaat hij weer af. Ik druk opnieuw op snooze, maar draai me niet meer (altijd) om. Ik ontgrendel mijn scherm en zet de wifi aan. Ik check eerst het weer: bah, het is weer ijskoud, amper 3° gevoelstemperatuur en kans op regen. Daarna ga ik naar Twitter en Instagram. Ondertussen snooze ik nog een keer, het is nu 6u12. Pas als ik mijn hele feed doorlopen heb, sta ik op. Mijn dag kan beginnen.

Externe batterij_gsmbatterij.be

Mijn eerste gsm kreeg ik voor mijn plechtige communie, ik was toen bijna twaalf jaar oud. Ondertussen zijn we negen jaar en vier gsm’s later. Al sinds het begin is mijn gsm belangrijk voor mij. De eerste jaren -toen had ik nog geen smartphone- vooral voor contact met vrienden, maar later begon ik het ook steeds meer te gebruiken voor sociale media, e-mails lezen en sturen, muziek luisteren, …

Sinds ik blog, is mijn gsm nog belangrijker geworden. Mijn blogberichten schrijf ik steevast op mijn laptop, maar het gebeurt wel vaker dat ik met mijn gsm alles nog even nakijk en foutjes corrigeer. E-mails lezen en sturen, sociale media checken, mijn blogstatistieken bekijken, foto’s bewerken en berichten sturen via whatsapp of messenger, het behoort allemaal tot het dagdagelijkse gebruik van mijn gsm. En natuurlijk ben ik bijna dagelijks twee uur en half onderweg met het openbaar vervoer, minstens. Dus ook spelletjes zoals Two Dots en Candy Crush Jelly hebben hun plaats op mijn gsm.

Ik geef het dan ook niet graag toe, maar ik ben wel degelijk verslaafd aan mijn smartphone. Ik kan niet meer zonder mijn gsm. In mijn tas vind je dan ook steevast mijn gsm-lader. Stel je maar eens voor dat mijn batterij leeg raakt vooraleer ik weer thuis ben! Eigenlijk moet ik in de verleden tijd spreken, want sinds kort heb ik een externe batterij van gsmbatterij.be. Belangrijk voor mij was wel dat de externe batterij niet te groot of te zwaar zou zijn, ik moet al genoeg (school)gerief meesleuren en een te zware tas is een no go voor mij.

Mijn oog viel op deze kleine, witte externe batterij van 5000mAh. Mijn gsm kan hier twee keer volledig mee worden opgeladen, het is mijn nieuwe redder in nood. Al zal het natuurlijk wel moeilijker worden om mijn gsm wat vaker opzij te leggen, als ik nooit zonder een platte batterij val. Hihi.

Externe batterij_gsmbatterij.be

(Op gsmbatterij.be kan je trouwens niet alleen terecht voor externe batterijen, maar ook voor oplaadkabels, SD-kaarten of een nieuwe batterij met het gereedschap om je oude te vervangen, kan je bij deze webshop terecht. Een aanrader!)

Ben jij ook zo verslaafd aan je gsm of smartphone?


* dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd ter review

5 thoughts on “Smartphone-verslaafd

  1. Heel herkenbaar. Ik heb ook al heel wat gsm’s versleten.

    En ik denk dat ik mezelf ook wel verslaafd zou kunnen noemen. Al heb ik ooit wel een week het internet eens uitgezet en dat viel nog goed mee. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *