Lissabon | Fotoboek

Toen mijn mama jong was, werd er nog nagedacht over iedere foto. Je had tenslotte maar een beperkte plaats op je fotorolletje en je moest ervoor betalen om je foto’s te laten ontwikkelen. Tegenwoordig is het helemaal anders. We hebben bijna allemaal een fototoestel en/of een gsm met een camera. Het gaat zo gemakkelijk dat we vaak foto’s nemen zonder er nog echt bij na te denken. De meeste foto’s komen echter op de computer of het externe geheugen terecht, zonder dat er nog naar gekeken wordt…

Ik doe hier niet aan mee! Ik ben een grote voorstander van fotoboeken die je regelmatig nog eens vastneemt. Aan foto’s hangen namelijk herinneringen vast, herinneringen die stilaan vervagen als je ze niet regelmatig terug ophaalt. (Iets met verbindingen in de hersenen die sterker worden, ik bespaar je de hele theorie.) Ondanks dat we allemaal veel tijd doorbrengen op de computer bekijken we zelden foto’s terug. Maar een fotoboek daarentegen, dat neem je wel regelmatig nog eens boven.

Ik koos voor de gemakkelijke weg en bestelde via webprint.be een fotoboek. Mijn keuze is gevallen op een liggend fotoboek van 22×15 cm groot. Ik klikte op ‘nu ontwerpen’ en kon aan de slag.

Fotoboek Lissabon Webprint.be

Je kan kiezen tussen een harde, een zachte of een luxe foamkaft en voor een glanzende of matte afwerking voor je foto’s. Mijn voorkeur ging naar de harde kaft en de glanzende afwerking. Het ontwerpen zelf ging heel vlot. Het feit dat ik iedere keer kon beginnen met voorgestelde pagina-indelingen, maakte het voor een perfectionist als ik een pak gemakkelijker.

Fotoboek Lissabon Webprint.be

Je kon ook telkens een tekstje toevoegen als je dat wenste. Ik heb een beetje gespeeld met verschillende lettertypes en groottes vooraleer ik telkens mijn goesting vond. Ik heb me qua tekst wel beperkt tot een minimum. Enkel op de eerste pagina vind je een tekstje en wanneer er een nieuwe dag begint, dan heb ik dit ook aangegeven in een bovenhoek.

Maar het grootste voordeel aan mijn fotoboek is de manier van binden. Mijn vriend heeft verschillende panorama’s genomen met zijn iPhone. Deze panorama’s heb ik telkens verspreid over twee pagina’s. Dankzij de speciale manier van inbinden, lopen deze pagina’s heel mooi in elkaar over. Je ziet een kleine scheiding, maar dat is dan ook alles. Voor de rest ligt het boekje heel mooi plat, waardoor de foto’s helemaal tot hun recht komen! (Als je niet goed weet wat ik bedoel, kijk dan even hier bij het onderdeel ‘papier’.)

Fotoboek Lissabon Webprint.be

Ik ben ontzettend blij met mijn fotoboekje. Ik heb het nu al een dikke week en ik heb het sindsdien al bijna iedere dag vastgehad. Ook heb ik eindelijk aan mijn familie de foto’s van onze reis kunnen laten zien, want doordat ze enkel op mijn computer stonden, was dat er nog niet van gekomen. Ik heb er goed aan gedaan om de stap naar een fotoboek te zetten. De foto’s van vorige reizen zullen zeker nog volgen!

Als je trouwens benieuwd bent naar de foto’s in mijn fotoboek, lees dan zeker mijn reisartikels over Lissabon eens na. Je vindt ze hier terug.

Verzamel jij je foto’s nog in fotoboeken?


* dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd ter review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *