Lissabon dag 3 | Avenue da Liberdades & Jardim Botânique

Eind januari, begin februari vertoefde ik samen met mijn vriend enkele dagen in Lissabon. Het werden vijf (eigenlijk vier) prachtige dagen in een wondermooie stad. Graag wil ik deze ervaring dan ook met jullie delen. Vandaag vertel ik jullie wat meer over dag 3. Op maandagen zijn de musea en bezienswaardigheden in Lissabon gesloten. Maandag = rustdag. Maar niet voor ons! Wij gingen naar de moderne(re) wijk Restauradores.

Het was vandaag prachtig weer: ±20° en volle zon. Een ideale dag om wat door de stad te kuieren. We zijn de dag begonnen op het Praça Restauradores, waar we ons even op een bankje hebben gezet om te genieten van de zon. Toevallig waren er ook net een paar mannen aan het vliegen met een drone, dus aan entertainment was er geen gebrek!Praça Restauradores, LisbonPraça Restauradores, LisbonNa een dik halfuurtje hebben we onze weg verdergezet langs de Avenue da Liberdade, een prachtige grote laan. Ondanks dat er best veel verkeer was, vond ik dat de omgeving een soort van rust uitstraalde. Het was zalig om erdoor te slenteren. Langs weerszijden van de avenue vind je allerlei chiquere winkels zoals Hugo Boss, Louis Vuitton, Gucci, Burberry, Prada, Armani, … Keuze genoeg! (Helaas iets te hoog gegrepen voor mijn portemonnee.)

Avenue da Liberdade, Lisbon

Tegen de middag hebben we een bezoekje gebracht aan de Jardim Botânico. Het was allesbehalve gemakkelijk om er te geraken. We hebben zeker een halfuur rondgedwaald vooraleer we de botanische tuin gevonden hadden. (Ik was ondertussen al helemaal uitgedroogd en slechtgezind…) Mijn verwachtingen lagen best hoog. Helaas werden deze verwachtingen allesbehalve ingewilligd. De tuin was veel kleiner dan ik had verwacht. Daarnaast was het helemaal niet goed onderhouden. Echt een grote zonde! Ik hoop dat er in de zomer iets meer werk in gestoken wordt, anders is het echt geen meerwaarde aan je trip naar Lissabon…

Jardim Botânique, Lisbon

In de namiddag zijn we lekker iets gaan eten in de Burger King, waarna we ons gewoon voor een paar uur in het zonnetje hebben gezet op het Praça dom Pedro IV. De fonteinen zagen er nog tien keer mooier uit met de zon erop!

Praça dom Pedro IV, Lisbon

Tegen half zes begaven we ons richting loft. Het was echter veel te gezellig om al terug naar huis te gaan, dus we besloten om ons ergens aan het water te zetten en samen naar de zonsondergang te kijken. (Awww!)

Sunset in LisbonHoe gezellig het ook was daar op de kade, het begon stilaan meer en meer af te koelen nu de zon onder was. Dus we trokken stilaan richting loft, waar we heerlijke (al zeg ik het zelf) spaghetti hebben gemaakt. Ondanks dat vandaag rustdag was, hebben we opnieuw een tiental kilometers gewandeld. We waren dan ook echt doodmoe. Hendrik viel tijdens de film (Pan) al in slaap, ik ben niet veel later naar dromenland vertrokken. Hopelijk zijn we morgen uitgerust genoeg voor een nieuwe dag!

IMG_5121

Lees ook:


Deze foto’s zijn eigendom van Hendrik en mij. Deze mogen dan ook niet gedeeld worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Voor meer informatie: charlotte@foureleven.be.

One thought on “Lissabon dag 3 | Avenue da Liberdades & Jardim Botânique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *