Flashback Friday #34 | Waar is mijn concentratie?

Het is vandaag vrijdag, dus het is weer tijd voor een Flashback Friday. Vorige week ben ik dit compleet vergeten, maar geen nood, vandaag geef ik ook een kort overzichtje van wat je gemist hebt!

Het laatste wat jullie lazen in mijn vorige Flashback Friday, is dat het niet echt goed ging. Ik was moe, ik begon weer wat pijn te krijgen en ik had het daar heel erg moeilijk mee. Vandaag vertel ik jullie hoe het nu met me gaat.

Zaterdag – zondag

Ik heb weer een ontzettend fijn weekend achter de rug. Op zaterdag ben ik nog eens op bezoek geweest bij mijn bomma en bompa. Vorige week was mijn bomma jarig, maar omdat mijn vader ziek was, zijn we niet langsgegaan om haar te feliciteren. Dit weekend was hij echter weer helemaal in orde, dus zijn we met z’n allen een stukje taart gaan eten bij mijn grootouders. Ook Hendrik was van de partij. Het was best gezellig!

Op zondag waren we het verschrikkelijke regenweer een beetje beu, dus we vertrokken naar Egypte. Terwijl Hendrik een geheime tombe onderzocht, had ik de uitdaging gekregen om een kelder van enkele locals vrij te maken van boobytraps en verborgen ruimtes. Geweldig! Ja… Het leven van een Sim, het is toch iets om jaloers te zijn!

Maandag

Maandagen zijn vanaf nu mijn vrije dagen, het ideale moment om wat uit te rusten. Dit is dan ook de saaiste dag uit mijn Flashback, haha.

Dinsdag-Woensdag

Zoals de meesten onder jullie al wel weten, studeer ik Toegepaste Psychologie aan Thomas More. Ik zit nu deels in het eerste, deels in het tweede jaar. Eén van de eerstejaarsvakken die ik volg, is Practicum I. Het doel van dit vak is om te leren observeren en om vier intelligentietesten te leren afnemen. Vandaag ben ik begonnen met de eerste: de WPPSI-III. Ik vond het best wel spannend om het die avond te oefenen op mijn kleine broer (die eigenlijk veel te oud is voor die test, maar toch zo lief wilde zijn om proefpersoon te spelen). Het is enorm intensief, want je moet met veel tegelijk bezig zijn. Maar tegelijk voel ik me wel helemaal op mijn plaats als ik zulke dingen mag doen. Heerlijk!

Het grote nadeel aan de WPPSI-III is dat de testkoffer met al het materiaal enorm groot -en vooral zwaar- is. Ik moest dus de hele weg naar school afleggen met een gigantisch gewicht. Natuurlijk regende het pijpenstelen, had mijn tram vertraging en kwam ik vijf minuten te laat aan op school… Het was niet echt mijn dagje, laten we het zo zeggen.

Donderdag

Zoals ik hiervoor al zei, doe ik mijn opleiding enorm graag. Ik ben hier dan ook veel mee bezig. Toen ik hoorde dat er vandaag een informatiebeurs georganiseerd werd in Malle omtrent de sociale kaart en de integrale toegangspoort, twijfelde ik geen moment. Mijn mama ging er al heen, omdat ik ook in haar job relevant is. Ik ging dus met heel veel plezier mee! Ik ben thuis gekomen met tientallen folders en brochures (die ik allemaal nog eens op mijn gemakje ga lezen), dus ik denk dat ik zo stilaan wel een heel goed beeld ga krijgen van de sociale kaart. Een groot voordeel in mijn toekomstige job!

Vrijdag

Vorige week zat ik nog heel diep, maar vandaag voelde ik me echt goed. Heel energiek. Ik ging dus met veel plezier naar de les vandaag. Al was ik ook wel blij dat het weekend was natuurlijk!

Zaterdag

Mijn kleine neefje werd vandaag 14 jaar, dus dat moet gevierd worden! Er was dus weer een groot familiefeest gepland. In het begin is het altijd een beetje onwennig, iedereen is nog zo stil. Maar eens de sfeer wat minder gespannen was, was het feest enorm fijn. Tegen de avond moest ik echter gaan babysitten. Ik sleurde Hendrik dus mee en we gingen naar mijn twee schatjes Mauranne en Sebastien. Nadat de kindjes in bed lagen, hebben we de film ‘The Godfather, part II’ gezien. Vorige week zagen we al het eerste deel, een echte klassieker. Ik vond het een enorm goede film, alleen een beetje langdradig. Part II is helaas nog langer. Ik heb het uiteindelijk 2,5 uur volgehouden, maar de laatste 60 minuten ben ik in slaap gevallen…

Zondag

Het was echt prachtig weer vandaag (oké, het was koud, maar het zonnetje scheen zo mooi), dus Hendrik en ik zijn erop uit getrokken en zijn gaan wandelen langs het kanaal in mijn dorp. Ik had de kou toch een beetje onderschat, maar het deed deugd om even buiten te zijn!

Maandag

Normaal gezien is maandag mijn saaiste dag van de week, maar vandaag kwam daar verandering in door mijn lieve vriendin Gaëll. Helemaal onverwacht stond ze plots aan mijn deur. Het werd uiteindelijk een hele leuke middag met een geweldige babbel. ’t Was alweer ontzettend lang geleden dat we elkaar gezien hadden, dus het deed deugd!

Dinsdag

Vorige week de WPPSI-III, vandaag was het de beurt aan de WISC-III. Opnieuw een test van de Wechsler-schalen. Ik heb de test niet alleen ingeoefend, ik heb ‘m ook al meteen voor echt afgenomen bij mijn zus. Het is namelijk de bedoeling dat we elke test ook minstens bij één proefpersoon afnemen. En mijn zus was de uitverkorene voor deze test. Het is enorm intensief, nog zwaarder dan bij de WPPSI-III. Er zijn veel meer handelingen en regels die je moet toepassen en dat maakt dat je je volle concentratie nodig hebt voor zeker twee uur. Ik was echt uitgeput ’s avonds!

Woensdag

De vermoeidheid was vandaag nog een zware last om te dragen. De eerste twee uur heb ik moeten laten vallen, gewoon omdat het niet ging. Om half elf ben ik wel in school geraakt, maar na de middag ben ik meteen terug in bed gekropen. Het ging gewoon niet…

Donderdag

Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens tot bij Infraligne ben geraakt. Het deed dan ook best pijn om terug te zijn. Mijn spieren voelden enorm stroef aan, maar zoals altijd deed het enorm veel deugd nadien. Ik voelde de boost werken!

In de namiddag heb ik hard gewerkt. Ik ben namelijk gevraagd door mijn middelbare school om op een infoavond voor zesdejaars uitleg te komen over mijn richting. Ik wilde dat natuurlijk met heel veel plezier doen! Maar dat vergde echter heel wat voorbereiding, waar ik dus -noodgedwongen- mee heb gewacht tot het laatste moment… De infoavond was gelukkig een groot succes!

Vrijdag

Ook vandaag was het best een vermoeiende dag. Daarom dat mijn Flashback Friday weer veel te laat online staat. Ik ben van school teruggekomen, heb wat gewerkt aan de Flashback, maar ben op een bepaald moment gewoon in slaap gevallen.

Ik ben de laatste tijd mezelf niet echt. Ik ben vergeetachtig, kan me moeilijk concentreren en heb het gevoel dat ik mijn hoofd ergens kwijt ben. Ik weet ook totaal niet waar ik moet beginnen aan mijn schoolwerk of aan andere zaken, ik zie gewoon door het bos de bomen niet meer. Ik ga nu een weekend goed uitrusten en hopelijk vind ik mijn organisatietalent en concentratie snel terug.

Ben jij ook fan van de Sims?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *