Flashback Friday #32|Lissabon, babysitten & verse frietjes!

Terwijl ik deze titel typ, bedenk ik me hoelang het wel niet geleden is dat ik nog eens een Flashback Friday schreef. (Van 4 december om precies te zijn.) Hoog tijd dus om deze rubriek nieuw leven in te blazen. En dat doen we dan ook meteen met een extra lange terugblik!

Van zaterdag 30 januari tot woensdag 3 februari zat ik in Lissabon, een tripje waar ik met gemengde gevoelens aan begon. Ik moet eerlijk zijn, ik wilde dolgraag vertrekken! Maar aan de andere kant schuilde er ook een angst in mij, angst om grenzen te overschrijden en opnieuw naar af te gaan zoals vorig jaar. Het is nog vroeg om conclusies te trekken aangezien mijn tweede semester nog niet gestart is, maar voorlopig gaat alles goed. Ik voel me goed, heel goed zelfs! De bedoeling van de voorbije week was vooral om te rusten. Voorlopig is dit nog niet echt gelukt, maar het blijkt ook niet echt nodig te zijn. Natuurlijk moet ik nu heel hard opletten dat ik mijn lichaam niet tot het uiterste drijf, maar langs de andere kant eist mijn lichaam ook niet echt de rust op. En dat is alvast een goed teken, lijkt me.

Woensdag

Woensdagochtend, 6u. De wekker gaat af. En dat op vakantie! Maar helaas, we have a plane to catch. (*snik*) Hoe mooi onze dagen in Lissabon ook waren, onze vakantie liep op z’n einde. Na een laatste ontbijt trokken we de deur van ons appartementje definitief achter ons dicht en begaven we ons richting de luchthaven. Het was toen ongeveer 7u15 en het was al een goede 12°C. Je voelde gewoon dat het een mooie dag beloofde te worden. Maar niet voor ons… Rond half twee die middag landden we in het koude en druilerige Zaventem. Wat een contrast met Lissabon! Gelukkig had de mama van Hendrik (die ons kwam ophalen) een koffiekoek en een rijsttaartje bij om het leed een beetje te verzachten.

Hoe blij ik ook was om rond drie uur thuis te komen en mijn familie weer te zien, het deed toch pijn om afscheid te nemen van het warme en mooie Lissabon…

LissabonPanorama

Donderdag

De eerste dag weer thuis. Tijd om lekker lang uit te sl… *tuuuut tuuuut tuuuut* Toch niet! De wekker ging al om acht uur. Er was namelijk gevraagd door vrienden van de familie of ik niet kon komen babysitten. Hun twee dochtertjes (een super schattige tweeling van zes maanden oud) waren ziek en konden niet naar de crèche, dus ze hadden opvang nodig. Hoe kon ik daar nu nee tegen zeggen? De kindjes waren gelukkig niet al te ziek, dus het babysitten viel enorm goed mee. Zo’n schatjes! Ik vond het puur genieten, om eerlijk te zijn. Maar best vermoeiend wel, zeker na zo’n citytripje van vier/vijf dagen. Ik was blij toen ik in de late namiddag thuis in de zetel zat met een aflevering van (mijn favoriete serie van het moment) Reign.

Ik heb trouwens vandaag mijn punten gekregen. Zij die mij volgen op twitter weten het misschien al: ik ben geslaagd voor alle examens. Drie hoeraatjes voor mezelf!

Vrijdag

Ook vandaag zat uitslapen er niet in. Het neefje van de tweeling waar ik gisteren op heb gebabysit, had ook een oorontsteking. (En dat op zijn tweede verjaardag, ocharme!) Geen crèche voor Sebastien. Maar hé, een hele voormiddag met mij is veel leuker! ;-)

We hebben gespeeld en televisie gekeken, we hebben gedanst en gelachen, maar natuurlijk ook een beetje gerust en geslapen. De kleine tweejarige zijn antibiotica werkte gelukkig heel goed, ook hij voelde zich dus niet al te ziek. Opnieuw een heel vermoeiende dag, maar o zo fijn!

De avond heb ik doorgebracht bij Hendrik thuis. Het was er zo gezellig, met de bomma en de opa erbij. Een glaasje cava (inclusief een toast op de vier aanwezige studenten en onze goede punten), lekkere hapjes, vakantiefoto’s kijken en daarna verse frietjes! Een topavond, als je het mij vraagt!

Zaterdag

Vandaag zijn we afgezakt naar Oostende, waar mijn familie sinds gisterenavond verbleef. Mijn ouders wilden nog eens een verlengd weekend met de hele familie aan zee doorbrengen, iets dat niet meer zo vanzelfsprekend is nu mijn broer ook studeert en de vakanties niet meer altijd samenvallen met die van de middelbare scholieren.

Ondanks het mindere weer hebben we twee wandelingen gemaakt in de frisse buitenlucht. Ik vind het ontzettend leuk om nog eens aan zee te zijn, ik geniet daar altijd en het was alweer van september geleden dat ik nog aan de kust geweest was!

Zondag

Wie Oostende zegt, zegt (onder andere) winkelen. En dat hebben we dan ook gedaan vandaag! In het begin waren we met zes, maar al snel bleven enkel mijn mama en ik nog over. Mijn vader en oudste broer verveelden zich (surprise, surprise), mijn kleinere broer had last van zijn knie en mijn zus voelde zich niet goed. Toen waren we dus nog met z’n tweetjes, lekker gezellig! Het was een zeer vruchtbare dag. Ik vond een jeanshemdje (één van de laatste solden, yay!), een zwarte jumpsuit, een mooi vestje en een nieuwe broek. *vreugdedansje*

’s Avonds zijn mijn mama en ik samen in bed gekropen om een film te zien. We kozen voor The Age of Adaline, een zeer mooie film als je ’t mij vraagt. Deze stond al langer op mijn verlanglijstje, ik ben blij dat ik ‘m eindelijk gezien heb!

Maandag

Terwijl de meeste studenten vandaag weer naar school toe moeten, begint mijn lesvrije week nu pas. Voordien had ik gewoon geen examens meer, hihi. (Sorry, not sorry!) En ik ben van plan om er van te genieten!

Omdat het vandaag de laatste dag aan zee was, moesten we alles inpakken en opruimen. Eén van de mindere taken aan een vakantie, als je ’t mij vraagt. Tegen een uur of drie zijn we vertrokken, goed op tijd blijkbaar. Want niet veel later was het weer in Oostende helemaal gekeerd. Geen zon meer, eerder regen en vooral veel wind… Brrr.

Dinsdag

Eindelijk! Het is al van midden november dat ik graag naar het laatste deel van The Hunger Games wil gaan kijken, maar het is pas vandaag dat ik er effectief toe gekomen ben. Terwijl mijn kleinste broer met ons neefje naar Star Wars ging kijken, hebben mijn mama, mijn zus en ikzelf ons getrakteerd op twee uurtjes Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Sam Claflin en -natuurlijk- Jennifer Lawrence.

Diezelfde avond kwam mijn nonkel nog eens eten. Het was alweer een hele tijd geleden dat we hem gezien hadden. Hij was namelijk op trektocht in Noorwegen. Uiteraard had hij allerlei leuke verhalen en prachtige foto’s mee. Als het nu eens niet zo koud was in Noorwegen… (Maar dan zou er natuurlijk ook geen sneeuw liggen.)

Woensdag

Deze dag was toch echt wel de allermooiste dag van de week! *straalt* Het begon al met een treinrit naar Gent. Ik heb het misschien al eerder verteld, maar ik ben een enorme fan van reizen met de trein. Ik word daar zo rustig en ontspannen van. In Gent werd ik opgewacht door mijn vriend, die me meenam naar een studentenrestaurantje van de UGent om snel iets te eten. Daar vertelde hij me dat hij een verrassing voor me had…

Omdat het bijna Valentijn was, ging hij me meenemen naar een juwelenwinkeltje in de buurt waar ik een ring mocht kiezen. Ik wist niet wat zeggen! Normaal vieren wij Valentijn niet echt, dus ik kwam volledig uit de lucht gevallen. Maar ik verdiende het, zei hij. Wat lief! Het is uiteindelijk een prachtige ring geworden, al zeg ik het zelf! Ik kan niet wachten tot ik ‘m met Valentijn krijg en mag dragen. ♥

’s Avonds zijn we nog iets gaan eten voor de verjaardag van Ineke (hiep hiep, hoera!) in de Chix Rôtisserie in Gent. Het werd een ontzettend gezellige avond met veel kip, overheerlijke frietjes en een heel fijn gezelschap. Daarna zijn we nog ergens iets gaan drinken, om uiteindelijk rond elf uur terug naar huis te keren. Het was helemaal niet zo laat, maar ik was zo moe dat ik haast meteen in slaap ben gevallen in de auto. Oeps!

Donderdag

Vandaag was eindelijk nog eens een rustige dag. In de voormiddag heb ik het rustig aan gedaan bij Hendrik thuis, in de namiddag zijn we eventjes in de jacuzzi geweest. Lekker koud om erin en eruit te kruipen, maar des te warmer en zaliger om erin te zitten. Van zoiets kan ik echt genieten!

Daarna moest ik alweer naar huis, waar ik eigenlijk niet veel heb gedaan. Maar dat is goed. Het mag wel eens, een dood momentje hebben. Dat zal de komende weken waarschijnlijk niet meer zo snel voorvallen, met school en dergelijke.

Dit weekend wordt alvast een heel fijn weekendje, met o.a. een double date en een wel heel laat Nieuwjaarsfeestje. Volgende week lees je er alles over! Voorlopig wens ik jullie allen alvast een heel fijn weekend en een gelukkige Valentijnsdag!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?


Binnenkort verschijnt er een uitgebreid reisverslag van mijn citytrip naar Lissabon. Maar ik wil jullie alvast enkele leuke momenten niet onthouden. Check dus zeker mijn vorige blogpost!

One thought on “Flashback Friday #32|Lissabon, babysitten & verse frietjes!

  1. Fijn dat je flashback Friday terug is! Wat een heerlijke vakantie heb je achter de rug. The age of Adaline is zo’n mooie film. Wat lief dat je van je vriend een ring heb gekregen. En gefeliciteerd me je goed punten x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *