Flashback Friday #31 | Mondayblues, GUSO-concert en ziek

Joehoe, het is weer vrijdag! Tijd voor een recap van de voorbije week in de vorm van een Flashback Friday. Het was weer een drukke week en ik voel aan alles dat het de laatste tijd allemaal weer wat zwaarder wordt voor mij. Maar het was ook een leuke week.

Vrijdag

Zoals je vorige week al kon lezen, had ik een hele goede meting bij Infraligne. Hierover komt er zondag een artikel online, eindelijk! (Het was de laatste tijd weer zo druk dat het er nog niet van gekomen was.) Ik heb nu mijn eerste tien beurten achter de rug, dus vanaf volgende week wordt het tijd voor een nieuwe oefeningenreeks. Ik kijk er wel naar uit, want de oefeningen van reeks 1 beginnen best wel een beetje saai te worden.

In de namiddag is Hendrik afgekomen. We hebben samen nog wat voor school gewerkt. Nu de examens stilaan dichter en dichter komen, kunnen we het ons echt niet meer permitteren om een weekendje niets te doen. Ik vind het wel een voordeel dat we samen kunnen werken, twee vliegen in één klap!

Zaterdag

Ook vandaag hebben we het grootste deel van onze dag achter de boeken doorgebracht. Gelukkig was er ook af en toe tijd voor ontspanning. Zo hebben we ’s avonds de nieuwste aflevering van de Blauwe Gids bekeken. Ik heb niet alle afleveringen gezien, maar ik vind het wel enorm leuk om een glimp te mogen opvangen van de exclusieve wereld van de adel.

Zondag

Hendrik moest al heel vroeg vertrekken naar huis, omdat hij naar zijn grootouders ging. Om iets voor acht trok hij de deur achter zich dicht. Ik kon gelukkig nog wat blijven liggen tot een uur of half elf.

De rest van de dag ben ik op zoek gegaan naar de nog ontbrekende kerstcadeautjes. (Ik hou van online shoppen!) Ik heb – op één geschenkje voor Hendrik na dan- alles. En ik ben zo trots op mezelf! Ik heb echt weer dé ideale cadeautjes gevonden dit jaar. Yay!

Maandag

Op maandag heb ik altijd les om half negen. Dat betekent dus dat om zes uur de wekker gaat. Vreselijk! Ik ben echt geen fan van vroeg opstaan. Maar goed, korte pijn…

Eerst had ik de les Psychologische Gespreksvoering. Het is en blijft een enorm interessante les, maar op de duur ben ik al dat oefenen een beetje beu. Laat mij nu maar gewoon mijn examen doen, dan ben ik ervan af! Daarna had ik twee uur springuur en in de namiddag heb ik met mijn vriendinnen gewerkt aan een groepswerk.

Het is de laatste tijd enorm druk voor iedereen, dus ik zie mijn vriendinnen niet zo heel vaak. Ook zitten zij volledig in het tweede jaar, terwijl ik -door mijn aangepast traject- nog voor het grootste deel in het eerste jaar zit. Maar op maandagen eten we ’s middags vaak samen, waardoor we elkaar toch nog af en toe zien. Vandaag was er ook een speciale actie van de studentenraad naar aanleiding van Rode Neuzendag, met o.a. een leuke photobooth. Dus we hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt, super leuk!

Dinsdag

Het is alweer december, wat gaat de tijd snel! Deze morgen verscheen een herinnering op mijn Facebook van vijf jaar geleden. Dit deed me beseffen hoe goed het weer eigenlijk wel niet is voor deze tijd van het jaar, want vijf jaar terug lag ik er op deze dag een dik pak sneeuw buiten. Het was toen echt ijskoud!

Vandaag ben ik tegen de namiddag afgezakt naar Gent, waar ik samen met Hendrik en zijn vrienden iets ben gaan drinken in een gezellig cafeetje. Nadien heeft Hendrik me voor het eerst meegenomen naar Balls & Glory, wat een ervaring. Ik vond het super gezellig en zeer lekker, ik ga hier zeker nog een keer terugkomen!

’s Avonds zijn we naar het concert van het GUSO (het Gents Universitair Sympfonisch Orkest) geweest. Vorig jaar zijn we hier ook naartoe gegaan en dat vonden we echt wel super! Toen was het concert in de opera van Gent, dit jaar was het te doen in het muziekcentrum de Bijloke. Ook deze keer werden we omvergeblazen. Het is echt wel fijn om zo nu en dan eens een klassiek concert bij te wonen, dat blijft een ervaring! Volgend jaar zijn we er weer bij hoor.

Het GUSO in de Bijloke Gent

Woensdag

Vandaag had ik het écht heel moeilijk. Mijn lichaam hunkerde zo naar zoet en suikers, niet normaal. Snoep, koeken, chocolade, … Niets leek mijn goesting te kunnen stillen. Maar ik heb niet toegegeven. Ondanks het verlangen heb ik gehouden op een gezond tussendoortje (fruit), veel water drinken en gestoomde groentjes met bruine rijst als avondmaal. Als dat niet flink is!

Donderdag

Normaal gezien had ik les om half negen, maar ik heb me totaal overslapen! Om kwart voor elf schrok ik plots wakker, verdorie! Hoe was dit toch kunnen gebeuren? Veel tijd om daarover na te denken had ik niet, want ik moest naar Infraligne.

Ook daar ging het niet zo vlot. Ik was nog heel suf, had nog niets gegeten en vandaag begonnen we met een nieuwe oefeningenreeks. Tegen de namiddag ging het gelukkig een pak beter! Ik heb een hele wandeling gedaan door het dorp en ben nog eens bij mijn omaatje langs geweest. Zo gezellig!

Tegen de namiddag voelde ik me echter niet zo goed. Blijkbaar kan ik nogal zagen als ik ziek ben. Maar ik voel me dan ook echt slecht… Hopelijk is het morgen beter!

 Vrijdag

Vandaag ging het helaas niet veel beter. Daarmee dat deze Flashback Friday zo laat online verschijnt. Volgende week doe ik beter, beloofd!


 

2 thoughts on “Flashback Friday #31 | Mondayblues, GUSO-concert en ziek

    1. Wat een toeval! Goh, het zou straf geweest zijn. Tussen zo veel mensen mij herkennen, terwijl je mij daar niet zou verwachten… Maar wie weet, jammer dat we dat niet hebben kunnen uittesten! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *