Mijn fitnesshoelahoep en ik

Toen ik 2004 het liedje Hoelahoepen van Tonya uitkwam, werd het hoelahoepen weer heel populair. Want zoals Tonya zelf al zong: “iedereen kan hoelahoepen”. Ook ik kreeg dat jaar voor mijn negende verjaardag een prachtige hoelahoep, een grote roze voor mij, een kleinere paarse voor mijn zusje die toen vier werd.

Vandaag de dag sta ik opnieuw iedere dag te hoelahoepen. Alleen is deze niet roze en weegt deze ook ietsje meer. Het is namelijk niet zomaar een hoelahoep, het is een fitnesshoelahoep.

Dankzij Fitnesshoelahoep.com mocht ik een hoelahoep uitproberen. Ze bieden verschillende hoelahoeps: de Original, de New Style of een massagehoelahoep. Met behulp van de kieswijzer, kwam ik uit op de Original 1,8 kg. Ik koos voor de grijs/groene.

IMG_4736

De hoelahoep heeft een diameter van één meter en weegt 1,8 kg. Door deze iedere dag te gebruiken, train je je buik- en rugspieren. Zeker door de extra golven worden de spieren extra gestimuleerd.

Mijn mening

Ik was ontzettend enthousiast toen ik naar het postkantoor ging om mijn pakketje op te halen. Eens ik thuis was, kon ik niet wachten op mijn pakje te openen, de hoelahoep in elkaar te steken en ‘m uit te testen. Ook mijn mama, mijn twee broers en mijn zus stonden te springen om eens te hoelahoepen. Ik mocht als eerste. De hoelahoep-techniek kwam heel snel weer boven, zoiets verleer je niet. Maar dan… Auw! Het hoelahoepen deed zo’n pijn, ik kon amper een paar seconden hoelahoepen vooraleer dat de pijn te veel werd… Ook mijn vriend, die het uiteindelijk ook eens heeft willen uitproberen, kon de pijn niet lang verdragen. De rest leek er echter niet zo veel last van te hebben.

De dag nadien had ik een enorme blauwe plek en was ik helemaal stijf aan mijn buikspieren. Maar dat hield me niet tegen, ik ben opnieuw aan het hoelahoepen geslagen. Ook de dagen nadien ging het niet, dus ik vroeg raad aan fitnesshoelahoep.com. Blijkbaar hebben wel meer mensen hier last van in het begin. De truc is blijkbaar om dikkere kleding te dragen en in het begin rustig op te bouwen met slechts 1 of 2 minuten per dag. Zo gezegd, zo gedaan.

Van zodra ik een extra trui aandeed om te gaan hoelahoepen, ging het plots veel beter. De pijn was véél minder en ik voelde mijn spieren meteen werken. Ik begon met eerst een minuutje te hoelahoepen. De dag nadien probeerde ik het twee minuten vol te houden. Iedere dag kwam er een minuutje bij. Gevolg: na twee dagen opbouwen geen pijn meer, geen blauwe plekken en nooit meer last van stramme buikspieren de dag nadien.

De bedoeling is om iedere dag 20 minuten lang te hoelahoepen. Hier heb ik jammer genoeg geen tijd voor, maar ik probeer wel iedere dag (behalve op de dagen dat ik Infraligne volg) minstens vijf minuten te hoelahoepen. Ook mijn vriend maakt hier gebruik van als hij bij mij is. Het is een leuke en gemakkelijke manier om wat aan die abs te werken.

Ondertussen zijn mijn hoelahoep en ik goede vriendjes. Ik doe het echt enorm graag en zal het in de toekomst zeker (bijna) dagelijks blijven gebruiken. Wat mij betreft is het een echte aanrader!

Hoelahoepen

Ben jij ook benieuwd naar zo’n fitnesshoelahoep?

Wil jij ook een hoelahoep? Surf dan snel naar www.fitnesshoelahoep.com. Je vindt al een hoelahoep vanaf €29,95.


* dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd ter review

One thought on “Mijn fitnesshoelahoep en ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *