Flashback Friday #30 – proefexamen en een happy dance

Hoera, de Flashback Friday is weer helemaal terug! Na enkele weekjes pauze -door vakantie en schoolwerk- heb ik weer een leuk weekverslagje voor jullie klaarstaan. Ik vertel jullie niet alleen wat er de voorbije week gebeurd is, maar geef ook nog eens een handig overzichtje van de blogposts die je misschien gemist hebt!

In de herfstvakantie ben ik voor een paar dagen naar het prachtige Lanzarote geweest. De verslagjes van de eerste vier dagen kunnen jullie hier en hier herlezen, het verslag van dag vijf en zes komt er binnenkort aan. Neem zeker eens een kijkje, want er staan geweldig mooie foto’s in!

Voor ik vertrok, heb ik nog een leuk artikel online gezet over mijn fitnesshoelahoep. Het is erg leuk om op nostalgische wijze weer te kunnen hoelahoepen én tegelijkertijd mijn buikspieren te trainen. Dat kwam best goed van pas, aangezien ik enkele Italiaanse bezorgrestaurants heb mogen uittesten!

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs heb ik mijn gedachten neergeschreven in dit artikel. Er komt volgende week nog een artikel hieromtrent online, ik heb namelijk enkele mensen geïnterviewd naar hun meningen en gevoelens rond de aanslagen en de verhoogde terreurdreiging die vervolgens ontstond in ons land.

Vrijdag

Maar nu is het tijd om over te gaan naar de orde van de dag en dat is: mijn Flashback Friday! Vorige week vrijdag ben ik ’s morgens naar Infraligne geweest, dit doe ik nu al een tijdje, twee keer per week. (Binnenkort verschijnt hier een blogberichtje over, deze keer echt!)

In de namiddag heb ik wat voor school gewerkt én mijn kamer helemaal opgesmukt met nieuwe spulletjes. Tijdens mijn reisje naar Lanzarote heeft mijn vader namelijk mijn kamer opnieuw geschilderd, de vloer en mijn accentmuur zijn nu donkergrijs waardoor de witte muren veel mooier uitkomen. Vandaag was het tijd voor de finishing touche: nieuwe matjes en een nieuw dekbed. Ik ben echt super blij met het resultaat!

Zaterdag

Heerlijk, weekend! Ondanks dat Hendrik dit weekend bij mij zat, hebben we onze tijd nuttig besteedt aan schoolwerk. Het is ondertussen al eind november, wat wil zeggen dat het nog maar een dikke maand is vooraleer de examenperiode begint. Het schoolwerk begint zich dan ook op te stapelen.

Die avond mocht ik voor het eerst gaan babysitten op de vier-maand-oude tweeling van vrienden van de familie. Ik was echt super blij toen ik de vraag kreeg, ik stond werkelijk te springen! En vanavond was het dan eindelijk zo ver. De tweeling, Billie en Emma, is echt prachtig! Twee schattige meisjes waar je meteen voor smelt. Billie had in het begin van de avond een slecht moment, waardoor ze de hele tijd heeft liggen huilen. Niets hielp om haar te troosten. Hendrik werd helemaal gek van dat gekrijs. Uiteindelijk na een half uurtje heb ik ze stil gekregen en lagen de twee engeltjes mooi te slapen. Net voor de ouders thuiskwamen, werd Emma wakker en mocht ik haar nog een papje geven. Ik weet niet wie er het hardst aan het genieten was op dat moment: Emma of ik!

Tutjes, zwart-wit

Zondag

Zondag = rustdag, toch? Ik heb er alvast van genoten hoor, van het nietsdoen. ’s Morgens een heerlijk uitgebreid ontbijt met het hele gezin, inclusief Hendrik. (Ja hoor, die hoort er ondertussen al helemaal bij!) Na de middag moest ik helaas weer afscheid nemen van Hendrik, waarna ik me een beetje in de zetel heb genesteld en al eens ben beginnen uitkijken naar kerstcadeautjes.

Maandag

Vandaag had ik een dagje rust ingepland. Ik had namelijk gisterenavond pijn in mijn rug en mijn broertje was vandaag ziek, dus ik besloot om vandaag thuis te blijven en het wat rustiger aan te doen. Samen hebben we wat voor school gewerkt, om nadien een beetje televisie te kijken.

Ik heb me vooral gefocust op mijn proefexamen van algemene psychologie morgen. Ik heb dit vak al eens geleerd toen ik nog aan de UGent studeerde en heb ondertussen al vele hoofdstukjes tegengekomen in andere vakken (maar dan uitgebreider), waardoor ik nogal vaak dacht dat ik het al wel kende. Hm, geen goede instelling. Als dat maar goed komt…

Dinsdag

Wat. Een. Stress. Ik had helemaal geen stress voor het proefexamen tot een half uur op voorhand. Toen begon het ineens…

Gelukkig bleek dat helemaal niet nodig te zijn, het examen was heel erg gemakkelijk. De docente beweert dat de vragen qua moeilijkheid representatief zijn voor het echte examen, maar eerlijk gezegd ben ik toch eerder geneigd om de tweedejaars te geloven die dat vak meenemen. Zij (en ook studenten die er wel door waren) zeggen allemaal dat het echte examen in januari veel moeilijker is. Ik ga nog eens een Jack Sparrow’ke doen, denk ik.

Woensdag

Het is nog maar exact één maand en het is Kerstmis! Heerlijk! Ik denk dat ik één van de dagen een aftel-widget ga (proberen te) installeren op mijn homepagina, want ik kijk er zo naar uit! Kerstmis is werkelijk mijn favoriete feestdag van het jaar. Het is niet zo fijn dat ik moet studeren tijdens de feestdagen, maar dat neem ik er wel bij. Want Kerstmis is een periode van vreugde en geluk, met of zonder de nakende examens.

Westwing - home and living

Dit jaar haal ik mijn inspiratie voor de mooiste Kerst bij Westwing. Wil je graag inspiratie voor een mooi versierde feesttafel of tips voor originele cadeauverpakkingen? Lees dan zeker mijn artikel van woensdag.

Donderdag

Vroeg opstaan, het blijft één van de meest verschrikkelijke dingen die er bestaat, als je het mij vraagt. Maar ik had geen keuze, ik had namelijk een afspraak bij Infraligne. De negende keer ondertussen, morgen is het alweer tijd voor een tweede meting. Vorige keer was ik al enkele centimeters kwijt, hopelijk zal dat deze keer ook het geval zijn. Ik ben alvast heel benieuwd!

Vrijdag

JAAAA!! Er zijn weer een heel aantal centimeters gesmolten als sneeuw voor de zon! (Dat is niet helemaal waar, ik moet er echt wel voor werken.) Ik mag weer heel trots zijn op mezelf, met zo’n goede meting! Vandaag moest ik nog een laatste keer mijn programma niveau 1 doen, vanaf volgende keer schakel ik over naar niveau 2 met een hele reeks nieuwe oefeningen. Yay!

Vandaag heb ik ook weer flink voor school gewerkt, samen met Hendrik. Het is ontzettend fijn om samen te kunnen studeren. Twee vliegen in één klap!

Kijk jij ook zo uit naar Kerstmis?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *