Flashback Friday #27 | Verliefd op Ponpon, Zoute Grand Prix en Boektober

Voor mij is het weekend al bezig sinds gisteren 16u, maar voor velen van jullie is het nog even doorbijten tot deze avond. Om de laatste dag van deze week een beetje op te fleuren, heb ik een Flashback Friday voor jullie klaarstaan.

Vrijdag

Vandaag was best een drukke dag. Overdag heb ik niet zo heel veel gedaan, al ben ik wel naar de bib geweest. Het is namelijk Boektober en ook ik ga proberen om deze maand extra aandacht te besteden aan het lezen van boeken. Mijn eerste boek is alvast uit, vandaag begin ik in boek 2: ‘Wacht op mij‘ van Gayle Forman, het vervolg op ‘If I Stay’

Wacht op mij

In de namiddag ben ik gaan babysitten. Ik mocht mijn buurjongetje van twee huizen verder van school gaan oppikken en nadien op hem passen. Ik had allerlei leuke ideetjes in mijn hoofd, omdat het alweer even geleden was dat ik hem gezien had. Helaas was hij zo moe, dat hij om kwart na vier in slaap viel en geslapen heeft tot zijn mama thuiskwam. Op zich was het best goed dat ik niet te veel energie verspild heb, want ik had die avond ook nog de oud-leerlingenavond van mijn middelbare school!

Zaterdag

Vandaag was een hele fijne dag! Ik ben naar Antwerpen gegaan met Hendrik en zijn mama om te gaan kijken naar de nieuwe winkel Uniqlo. Het was echt ontzettend druk, maar desalniettemin super leuk om eens te gaan shoppen met Hendrik. Daarna begaven ze zich weer richting het Gentse, deze keer met mij erbij!

Lemon bubbles met Kumquat

Bij de tante van Hendrik was er even geleden een kleine kitten zonder mama ontdekt. Ze hebben de kleine poes onder hun hoede genomen en verzorgd. Helaas is hun hond zo’n actief beestje, dat dat niet samengaat met een kitten van amper 5 weken oud. Dus ze besloten om een nieuwe eigenaar te zoeken voor de kleine Ponpon. Vandaag was de dag dat het nieuwe gastgezin de poes kwam ophalen, dus zijn Hendrik en ik nog even snel naar zijn tante gereden zodat ook ik het poesje eens kon zien. En eerlijk waar, ik werd meteen verliefd! Zo klein, zo vertederend en wat een prachtige oogjes! ♥

IMG-20151005-WA0001-01 IMG-20151010-WA0024-01 IMG-20151010-WA0027-01 IMG-20151010-WA0035-01

Zondag

Natuurlijk ben ik ontzettend graag bij Hendrik en zijn familie, maar deze week was er toch een speciale reden om naar hem te gaan. Op zondag gingen we namelijk met z’n tweetjes naar de Zoute Grand Prix. We hebben een hele middag mooie auto’s gespot op de dijk en het Albertplein. Het weer viel ook heel goed mee. Het was best frisjes in de wind, maar in het zonnetje was het zalig warm. Het was echt een hele fijne ervaring, het was heerlijk om Hendrik zo te zien genieten van al die auto’s!

Zoute Grand Prix

Helaas moest ik die avond echt wel naar huis, want de dag nadien begonnen de lessen weer om half negen.

Maandag

Ondanks de vermoeiende dag gisteren, had ik vandaag niet meer last dan andere dagen. Meer nog, ik ben zelfs heel opgewekt opgestaan die morgen, ondanks dat het zes uur was. Ik vond het best een fijne dag op school. Vooral mijn les psychologische gespreksvoering heeft mijn zelfvertrouwen een beetje een boost gegeven, de docent heeft me namelijk zeer positieve feedback gegeven en dat deed wel deugd. Ik raak steeds meer en meer overtuigd van mijn keuze voor de opleiding toegepaste psychologie. (Niet dat ik hier ooit aan getwijfeld heb.) Ik zit hier echt helemaal op mijn plaats!

Vorige week verscheen nog maar pas de tweede Movie Monday, maar toch kan je al stemmen voor drie nieuwe acteurs en actrices voor de maand November. Stemmen doe je hier.

Movie Monday

Dinsdag

Vandaag was eigenlijk een hele gewone dag. Ik moest helaas wel mijn favoriete les pedagogie missen voor een groepsopdracht. Maar de opdracht verliep zo goed, dat ik daar niet al te treurig om was. Ik was vooral blij dat vandaag weer een beetje kon uitslapen. Dat korte nachtje van gisteren heb ik toch gevoeld.

Woensdag

ONGELOOFLIJK, MAAR WAAR. Vandaag kwam er een gastblog online waarin mijn vriend vertelt over hoe hij het ervaart om een chronisch zieke vriendin te hebben. Het bericht werd al meteen massaal bekeken, ondertussen (nu dit artikel online komt) is het zelfs al het meest gelezen bericht OOIT op Foureleven. Hoe doet hij dat toch? Ik ben ontzettend blij en ontroerd met zijn prachtige woorden, ik besef des te meer wat voor een schat ik in mijn handen heb. Benieuwd? Hendrik’s blogpost vind je hier.

Vandaag heb ik een figuuranalyse laten maken bij Infraligne. Hierover binnenkort meer. (Ik weet het, ik heb dit al een aantal keer gezegd, maar ik ben er wel degelijk mee bezig. Het is gewoon even druk met school.)

Donderdag

Ik heb mijn boek ‘Wacht op mij’ helemaal uitgelezen. Ik had twee uur niets te doen op school, dus ik heb me aan een tafeltje gezet en ik heb gelezen. Het boek had me helemaal opgeslorpt. Toen ik de laatste pagina omsloeg, deed het toch wel een beetje pijn. Ik was helemaal betoverd door de magie van het boek, tot ik plots weer uitgespuwd werd, terug in de realiteit. Ik moest echt even wennen aan mijn omgeving, ik was compleet vergeten waar ik was. Ik waande me volledig in New York en op de ferry naar Staten Island. Ik vond het een ontzettend mooi boek, een werkelijke aanrader.

En nu is het weer vrijdag. Vandaag doen we het nog even rustig aan, morgen zie ik Hendrik weer. Ik kijk er alvast naar uit!

Doe jij mee aan Boektober?


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *