Pasta met gebakken courgette en kip

Nu het academiejaar er weer aankomt, heb ik een simpel, lekker en gezond recept dat ik met jullie wil delen. Zeker voor de kotstudenten is dit een handig gerechtje, het vraagt slechts een klein halfuur voorbereiding.

Pasta met courgette en kip

Voor vier personen:

  • 2 courgettes
  • 350 g schelpjespasta
  • 400 g kipfilet
  • 200 ml kookroom
  • 1 bouillonkuipje naar keuze
  • bakboter/olijfolie
  • kippenkruiden
  • evt. kruidige kaas

Om te beginnen, zet je een beetje water op en kook de pasta zoals je gewoon bent. Sommigen gebruiken hiervoor bouillonblokjes, anderen verkiezen zout of olijfolie.

Terwijl snij je de kipfilet in kleine blokjes. Warm een beetje boter of olijfolie op in een pan, doe de kip in de pan en voeg kippenkruiden toe naar eigen smaak. Bak de kippenblokjes tot ze mooi bruin zijn. Wanneer ze klaar zijn, schep je ze uit de pan. Hou ze warm in een kom met een deksel erop of met aluminiumfolie erover.

Wanneer de kip aan het bakken is, snij je de courgettes in kleine blokjes. Van zodra de kip uit de pan geschept is, voeg je de courgette toe in de overgebleven vetstof en bak deze gedurende een kleine tien minuten tot hij zacht is. Voeg het bouillonbuiltje toe en roer tot de kruiden verdeeld zijn over de courgette.

Van zodra de courgette gaar is, voeg je de kip en de room toe. Laat dit nog ongeveer vijf tot tien minuutjes doorkoken tot de room een beetje ingedikt is. Voeg indien nodig nog een verkruimeld bouillonblokje of andere kruiden toe en serveer eventueel met een kruidige kaas.

Smakelijk!


 

2 thoughts on “Pasta met gebakken courgette en kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *