Flashback Friday #24 | babysitten, start academiejaar en ziek

Vrijdag is dit semester, op zaterdag en zondag na dan, mijn favoriete dag van de week. Het is niet alleen de dag waarop er iedere week een nieuwe Flashback Friday verschijnt, het merendeel van dit semester heb ik ook een vrije dag op vrijdag. Hoe leuk is dat wel niet? Hier vertel ik je alvast hoe mijn eerste week op school verlopen is.

Zaterdag

Jullie konden vorige week al lezen dat ik enkele drukke dagen achter de rug heb. Zowel donderdagvoormiddag als vrijdag moest ik gaan babysitten op mijn buurjongetje van twee huizen verder. Zaterdag wilde ik dus echt een rustdagje inbouwen. Ik ben dus begonnen met lekker lang uit te slapen. Nadien heb ik een beetje me-time ingelast, dat kon ik echt wel gebruiken.

Tegen de late namiddag is Hendrik weer afgekomen. Hij was nog maar een paar uur terug in België, na een reisje naar Valencia. Samen zijn we gaan babysitten. Ik was even vergeten hoe zwaar het entertainen van kinderen is. Toen de eerste in bed lag, tegen een uur of acht, hebben we besloten om eten te bestellen. (Hierover meer binnen enkele weken.) Ik vond het best een gezellige avond. In plaats van de televisie op te zetten, hebben we een hele tijd gebabbeld, gelachen en vlogs gekeken. Wel drie uur lang, tot de ouders weer terugkwamen om tien na één.

Zondag

Zondag, rustdag? Nou, vergeet het maar hoor! Echt uitslapen hebben we niet gedaan, want Hendrik moest in de namiddag naar de voetbal gaan kijken en ik had een familiefeest op de planning staan. Ik voelde me zo moe en mijn keel voelde aan als schuurpapier. Vreselijk! Ik heb me dan ook helemaal niet geamuseerd op het familiefeestje. Ik leefde echt van de ene pijnstiller naar de andere. Bah, en zo moet ik morgen naar de les? Pff…

Maandag

Ik heb een artikel geschreven over het nieuwe academiejaar. Het werd enorm goed onthaald door jullie, jullie hebben het massaal gelezen. En jullie steunberichtjes waren hartverwarmend, dankjulliewel allemaal!

De eerste dag viel enorm goed mee. Ik had maar twee uurtjes les in de namiddag, van half twee tot half vier. Het was wel ineens een heftig vak, in die zin dat de docente er meteen invloog. No mercy! Ik heb de hele les door constant notities gemaakt, want voor dit vak hebben we noch een handboek, noch een cursus. Voor mij had ze toch iets rustiger aan mogen beginnen hoor. Dit was de eerste les in meer dan drie maanden!

Dinsdag

Ik heb vannacht enorm slecht geslapen. Ik ben rond drie uur wakker geworden door een zware hoestbui. Meer dan een kwartier heb ik liggen hoesten tot ik er bijna in stikte. Toen was het voor mij genoeg geweest en ben ik naar beneden getrippeld om hoestsiroop te nemen.

Vandaag had ik weer enkel les in de namiddag. Als een zombie heb ik me naar school gesleurd. De eerste les was enorm leuk: Pedagogie. Dat wordt echt mijn ding, ik voel het! De docente viel heel goed mee en de leerstof lijkt enorm interessant. Het vak nadien vond ik maar saai. Gelukkig gaf die leerkracht enkel en alleen een introductie in het vak, waardoor we een uur vroeger naar huis mochten.

Tegen de avond was ik echt uitgeput. Ik voelde me niet goed en had het gevoel dat er een baksteen op mijn borstkas drukte. Ik nam een pijnstiller, nog wat hoestsiroop en ben op tijd gaan slapen. Morgen heb ik namelijk voor het eerst les in de voormiddag, dus dat betekent om 6 uur opstaan…

Ook vandaag kwam er een nieuw artikel online dat door heel veel onder jullie gelezen is. Ik heb namelijk de 5 grootste fouten die ik als blogger maak, opgelijst. Het was vooral heel fijn om te lezen dat ik niet de enige was die zulke fouten maakt.

A_good_blog

Woensdag

Het is zes uur wanneer de wekker gaat. Ugh. Wat doet dat pijn! Gelukkig had ik best een leuke dag voor de boeg. Ik heb eerst twee uurtjes les, maar nadien zou Hendrik me komen ophalen aan de campus. Zo lief! Ik spring dus tegen half zeven vol enthousiasme uit mijn bed. (Dit mag je met een korrel zout nemen, het was namelijk nog steeds half zeven ’s morgens.) Ik wilde mijn broer, die ook al wakker was, goeiemorgen wensen. Toen bleek dat mijn stem grotendeels weg was. Ik was heel erg hees en soms viel mijn stem zomaar ineens weg. O-ow. Dit vond ik niet leuk! Ik voelde me ook best belabberd, maar stak het op de vroege ochtend. En die keelpijn? Die zou ook wel snel verdwijnen.

De les ging best snel voorbij. Het was best interessant (we leerden over pseudopsychologie), maar ik stond vooral te springen om Hendrik weer te zien. Een treinvertraging stak een stokje tussen het originele plan, dus in de plaats dat hij mij kwam ophalen, ben ik hem gaan oppikken aan het station. We moesten door weer en wind naar de tram en nadien van de tram naar mij thuis. Tegen dat we thuis waren, waren we helemaal nat. (Ondanks dat ik een paraplu bij had.) We hebben snel droge kleren aangetrokken en hebben nadien een hele middag op de Wii gespeeld. Wat een entertainment!

WiiParty

Tegen de avond voelde ik me heel erg slecht. De keel- en hoofdpijn staken weer erg de kop op en ook mijn stem liet het nog steeds afwachten. Ik voelde me koortsig en heel futloos. Ik stond op het punt om de les van donderdag af te blazen, maar besefte dat ik deze niet kon missen… Op tijd naar bed dan maar en hopen dat ik me morgen beter voel.

Donderdag

Helaas. Vandaag voelde ik me slechter dan voordien. Hoe kon dat nu toch dat ik me iedere dag precies slechter en slechter voelde? Ik was ook al wel een tijdje aan het sukkelen, dus ik maakte me toch wat zorgen. Ik ben dus eerst braaf naar de les geweest en naar mijn afspraak met de studentenvoorzieningen, in de namiddag heb ik de dokter bezocht. Blijkbaar heb ik sinusitis. Dit zorgt voor ontstoken sinusholtes, wat heeft geleid tot mijn hoest en een zwelling in mijn keel (wat dan weer mijn heesheid verklaart). Ik ben naar huis gestuurd met een speciale neusspray, een antibiotica en vitaminen. Hiermee zou ik me snel weer beter moeten voelen. Ik ben benieuwd! Gelukkig heb ik morgen een vrije dag en kan ik rustig wat bijkomen van de voorbije week. Want met dat ziek zijn, heeft alles toch heel wat meer van mijn lichaam gevergd dan ik had gedacht. (Ja, Isabelle, je had gelijk…)

Heb je trouwens mijn bericht Bandelettes al gelezen? Ik heb het over de chub rub en de oplossing die ik hiervoor gevonden heb. Wil je graag meer weten? Ga dan zeker eens kijken!

Bandelettes_lookbook

Zoals ik al zei, heb ik morgen een dagje vrijaf. Ik ga dit vooral gebruiken om wat uit te rusten en te zwijgen… Mijn stem heeft echt een beetje ontspanning nodig, want ik heb me veel te veel geforceerd de laatste twee dagen door toch te praten, ook al deed dit enorm veel pijn. Ook het weekend zal best rustig verlopen, denk ik. Dat gaat deugd doen!

Heb jij al plannen voor dit weekend?

 


Je hebt trouwens nog drie dagen de tijd om te stemmen voor de Movie Monday van oktober. Niet vergeten!

4 thoughts on “Flashback Friday #24 | babysitten, start academiejaar en ziek

    1. Naast Pedagogie volg ik Algemene psychologie basis en specialisatie, beiden gegeven door Dinska van Gucht. Ik heb ook nog MPO van Tim Benijts, Psychodiagnostiek van Marlien Tierens en Ivo Bernaets en Psychologische gespreksvoering van Carine Opsteyn. Volgend semester neem ik Persoonlijkheidspsychologie, Ontwikkelingspsychologie, Practicum I en Statistiek II op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *