Flashback Friday #23 | Bloggen, slapen en babysitten

Deze Flashback Friday is weer iets later op de dag dan normaal, maar ik heb weer niet veel tijd gehad om te bloggen. Maar niet getreurd, ik heb weer een heel boeiende (*kuch*) week achter de rug. Zet je goed, ontspan en lees mee.

Zaterdag

Het was best nog een hectische ochtend. Gisterenavond hebben Hendrik en ik alvast ingepakt en wat gestofzuigd, want vandaag gingen we weer naar huis. Toch hadden we nog heel wat te doen, zoals de badkamer poetsen, de keuken proper maken, het dekbed aftrekken, de slaapkamer stofzuigen, … Allemaal zaken die je niet op voorhand kan doen. Gelukkig waren we op tijd klaar. Dag Oostende, ik ga je missen!

Oostende_strand_Hetvenstervandezee

In de namiddag waren we dus bij Hendrik thuis. In de dierenwinkel in de buurt was er een soort van kattendag. Enkele kattenfokkers kwamen hun katten tonen. Aangezien dat de familie van Hendrik echte kattenliefhebbers zijn, konden we niet anders dan eens een kijkje gaan nemen. Ik ben echt verliefd geworden op één van de kleine katjes die ik daar gezien heb. Ik was zo vertederd, ik zou het zo meegepakt hebben als ik kon. Helaas ben ik allergisch. En dat heb ik ook gevoeld. Na het bezoekje heb ik nog minstens een half uur gesnotterd en geniest, toen vond ik dat het genoeg geweest was. Ik kreeg een pilletje tegen de allergie en ben even buiten gaan wandelen om een frisse neus te halen. Het ging meteen veel beter!

’s Avonds was er het jaarlijkse etentje van de familie van Hendrik’s vader. Natuurlijk was ik ook uitgenodigd. Ik was best nerveus, aangezien ik die kant van de familie nog niet kende. Gelukkig verliep het -denk ik- over het algemeen wel goed. Het eten was trouwens zeer lekker. Van thuis uit gingen we nooit echt op restaurant. We zijn met vier kinderen, waarvan al zeker twee (mijn zus en ik, ik geef het toe) moeilijke eters zijn. Maar sinds ik Hendrik ken, heb ik al een aantal keer de kans gekregen om mee uit eten te gaan. Geweldig, vind ik dat! Ik ben dus nog iedere keer een beetje onder de indruk als ik op restaurant ga.

Zondag

Ik heb echt heerlijk geslapen vannacht. We waren helemaal niet zo laat thuis, maar ik ben echt meteen als een blok in slaap gevallen en heb vervolgens meer dan twaalf uur geslapen (tot Hendrik me wakker maakte). Ik ben echt een enorme slaapkop, ik weet het. Ik heb me rustig klaargemaakt, heb een super lekkere lunch gegeten bij Hendrik thuis en ben nadien richting Antwerpen vertrokken met de trein. Natuurlijk was ik zo stom geweest om mijn boek mee in mijn koffer te steken, waardoor ik niet veel te doen had op de trein. Gelukkig viel de rit best wel mee.

Het was fijn om weer thuis te zijn na een lange week. Ik heb me enorm geamuseerd, maar ik mis toch altijd wel een beetje de levendigheid van thuis. Omdat we met z’n zessen zijn, is er hier altijd wel beweging. En zoiets leer je des te meer appreciëren als je het even hebt moeten missen.

Maandag

Uitslapen zat er niet in, want ik had om 9u een afspraak bij de tandarts staan. What was I thinking?? Waarom heb ik ooit gezegd dat om negen uur ’s morgens goed was? Opstaan deed echt pijn. Maar het voordeel aan vroeg opstaan, is dat ik een hele dag tijd heb om dingen te doen. Dit was dan ook dé moment om eindelijk mijn Bloglovin-feed nog eens te doorworstelen. Ik had meer dan 100 ongelezen berichten. Het liefst van al wilde ik alles lezen, maar dat ging gewoon niet. Hier en daar heb ik dus wel wat moeten filteren, sorry!

Vanaf vandaag kan je trouwens beginnen stemmen op je favoriete acteur en actrice voor de Movie Monday van oktober. Je hebt nog tijd tot 28 september! Stemmen doe je hier.

Movie Monday

Dinsdag

Vandaag had ik alle tijd om uit te slapen, wat ik dan -uiteraard- ook deed. Tegen elf uur kwam ik uit mijn bed gestrompeld met een grieperig gevoel. Een verkoudheid, hoofdpijn, helemaal suf. Ik voelde me echt niet 100%. Ik heb me dan maar rustig op de zetel gelegd om wat tv te kijken en wat te bloggen. Het resultaat verscheen vrijwel meteen online: een artikel over vrouwen, hun lichaam en het programma Be You. Je leest het hier.

BeYou

Omdat ik het aan mijn mama beloofd had en haar niet wilde teleurstellen, heb ik ’s avonds mijn pasta met gebakken courgette en kip gemaakt. Ik had hen verteld hoe lekker dit was toen ik het voor het eerst gemaakt had aan zee, dus ze waren thuis best nieuwsgierig. Het sloeg trouwens in als een bom! Iedereen was dolenthousiast, zelfs mijn zus vond het erg lekker!

Woensdag

Vandaag ben ik met mijn mama nog eens gaan (window)shoppen. Puur ter ontspanning en om nog eens qualitytime met elkaar door te brengen. Ik heb mijn eerste paar sneakers gekocht, maar verder niets. Daarna ben ik nog langs de fietsenmaker gegaan (mijn doel is om af en toe naar de tramhalte fietsen als ik naar de les moet, go me!) en ik ben begonnen aan het uitmesten van mijn kast… Maandag begint het nieuwe academiejaar, dus er is plaats nodig voor mijn nieuwe boeken. Echt waar, het leek alsof er een bom ontploft was in mijn kast (en later in mijn kamer). Dit is echt zo’n werkje van lange adem…

Vandaag heb ik mijn receptje voor dat heerlijke pastagerecht van gisteren met jullie gedeeld. De reacties vorige week op mijn (snel-snel genomen foto) waren zeer goed en ook hier thuis waren ze meteen fan, dus ik besloot ook jullie te kans te geven om dit eens te proeven. Je vindt het recept hier.

Pasta met courgette en kip

Donderdag

Om half acht moest ik al gaan babysitten. Ik was vergeten wat het betekende om zo vroeg op te staan. (Eén woord: pijnlijk.) Mijn buurjongetje van twee huizen verder was ziekjes, maar de mama en papa moesten gaan werken. Charlotte to the rescue! We hebben ons prima vermaakt met ons tweetjes: Dora kijken, met de auto’s spelen, tekenen, … Het was echt heel fijn. Maar ik was ook wel blij dat het na vijf uurtjes gedaan was, want ik was op. Ik voelde me nog steeds niet helemaal oké, maar met een kort nachtje achter de rug, was ik helemaal uitgeput. Ik ben bijna niet meer uit de zetel geweest voor de hele namiddag, behalve dan om een lang en warm bad te nemen. Maar dan nog voelde ik me miserabel: moe, snipverkouden, keelpijn, hoofdpijn, beginnende oorpijn. Ach ja, liever nu dan maandag natuurlijk…

Vrijdag

Vandaag moest ik opnieuw vanaf half acht gaan babysitten. Nathan (je spreekt het op z’n Frans uit) was nog steeds niet echt oké. Hij was gisteren naar de dokter geweest en moet heel veel rusten. Dus we hebben vandaag vooral televisie gekeken samen. In de namiddag heb ik hem ook even in bad gezet, waarna hij uitgeteld op de zetel in slaap gevallen is. Rust voor mij dus.

Ondanks dat ik het vandaag toch rustig heb gehouden, ben ik helemaal uitgeteld. Morgen heb ik gelukkig nog een rustig dagje, tot de avond toch. Want dan is het weer tijd om te gaan babysitten (dit keer bij een ander gezin) en zie ik Hendrik weer. Ik kijk er nu al naar uit!

Hoe was jullie week? Zijn jullie ook zo verkouden met dit slechte weer?


 

3 thoughts on “Flashback Friday #23 | Bloggen, slapen en babysitten

    1. Helaas, morgen de eerste les en ik zit met een keelontsteking. Wat een geweldig begin van het nieuwe academiejaar…

      Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, dus laat me iets weten als je het geprobeerd hebt! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *