Bandelettes

Ik ben een grote fan van rokjes en kleedjes. In de winter draag ik ze met een panty en leuke (enkel)laarsjes, maar in de zomer kies ik toch liever voor blote benen met een mooie en elegante sandaal, al dan niet met een hakje. Jammer genoeg is er vaak een spelbreker aanwezig, die me iedere morgen weer tegenhoudt om toch niet voor een kleedje te kiezen. Ik heb het over de “chub rub“.


Chub Rub is het tegen elkaar schuren van de dijen tijdens het wandelen. Veel vrouwen (maar ook mannen) hebben hier enorm veel last van. En het gaat hier niet alleen om vollere vrouwen, maar ook om slanke dames hebben soms met chub rub te kampen. Het hangt allemaal af van de stand van je heupen.

In de herfst, de winter en de lente duikt dit probleem niet zo vaak op. Je draagt vaker broeken en als je toch eens voor een kleedje kiest, draag je daar meestal een panty onder. Maar in de zomer halen we -denk ik- allemaal onze blote benen graag een keertje boven. Wanneer het dan een beetje warmer is en we beginnen te zweten, dan begint het: de chub rub. Het resultaat zijn vaak twee pijnlijke, rode schaafwonden aan de binnenkant van je dijen die nog dagen pijnlijk zijn.

Gelukkig zijn er ondertussen al verschillende oplossingen tegen thigh chafing: crèmes, talkpoedertjes, gels en … bandelettes. Ik heb dit laatste mogen uitproberen en ik kan jullie zeggen: ik vind het geweldig!

Bandelettes zijn eigenlijk een soort van bandjes die je draagt op je dijen, zodat er altijd een laagje stof tussen zit en er geen schaafwonden kunnen ontstaan. Ze hebben aan de boven- en onderkant een dun anti-sliplaagje, waardoor ze perfect op hun plaats blijven gedurende de hele dag. Ze bestaan ook in verschillende modellen (met of zonder kant) en kleuren (wit/zwart/rood/beige/bruin), waardoor je zelf kan kiezen welk paar het beste bij jou past.

Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden, in de webshop vind je alle modellen en kleuren die ze hebben.

White onyx
Black onyx

 

Beige onyx
Black unisex

 

De twee paar die ik mocht ontvangen, waren de black en de white onyx. De eerste keer dat ik ze thuis uitprobeerde, schrok ik wel een beetje. Ik voelde me een beetje ordinair, met zulke “banden” om mijn bovenbenen. Maar eens ik er een jurkje over deed, zag je het niet meer. En na enkele minuten voelde ik ze ook niet meer zitten. Ik heb ze een hele avond lang gedragen en niemand heeft er ook maar iets van gemerkt. Ze bleven ook heel erg goed zitten, zelfs al moest ik stukjes wandelen. Geen gepruts en getrek, zoals ik eerlijk gezegd wel verwacht had. En, het belangrijkste van al, je hebt effectief geen last van chub rub. Heerlijk!

bandelettes_blackandwhiteonyx
Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat je de juiste maat kiest. Dit doe je door de omtrek van je bovenbeen op het breedste punt te meten en in de tabel hieronder de overeenkomstige maat te zoeken. Indien je tussen twee maten valt, raden ze je aan om te kiezen voor de kleinste maat van de twee, om zeker te zijn dat deze niet afzakken. Ik had zelf ook dat probleem, maar ik heb zeker niet het gevoel dat ze te klein zijn of te hard spannen. Dus zelfs al val je tussen twee maten in, twijfel niet om ze te bestellen.

21″-22″ (53-56 cm) A
23″-24″ (58-61 cm) B
25″-26″ (63-66 cm) C
27″-28″ (68-71 cm) D
29″-30″ (73-76 cm) E
31″-32″ (78-81 cm) F

Je hebt al bandelettes voor amper $15.99, de verzendingskosten bedragen $4.99 internationaal. Meer dan de moeite waard, als je het mij vraagt. Ik vind het echt een geschenk uit de hemel. En voor wie durft, kan je het niet alleen dragen onder een rokje of kleedje, maar ook onder een short.

Wil je zelf ook een paar bandelettes aankopes? Klik dan op de banner hieronder en je wordt meteen doorverwezen naar de webshop. Veel plezier ermee!

Heb jij ook wel eens last van chub rub?


* dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd ter review
** Bestel je Bandelettes via dit artikel om mij automatisch 10% commissie te schenken per verkocht paar.

7 thoughts on “Bandelettes

  1. Leuk dat je er toch voor gegaan bent !! vind het een super artikel, en ga zeker eens nadenken om ze zelf ook aan te schaffen ;) Ik gebruik altijd shortjes, maar die kruipen dan omhoog waardoor ik gewoon weer last heb, niet ideaal dus :p

    1. Ik heb ook een lange tijd shortjes geprobeerd. Of een vettige bodylotion, zodat het schuren minder werd. Maar dat was allemaal maar tijdelijk, na een tijdje begon dat knap lastig te zijn of had ik een nieuwe laag bodylotion nodig. Maar de bandelettes zijn echt mijn nieuwe dikke vriendjes! Als je ze wil bestellen, kan dat door simpelweg hierboven op de banner te klikken. Dan krijg ik meteen 10% commissie per verkocht paar. Zo help je mij ook een beetje vooruit. :-)

  2. Ah wat een top uitvinding en wat jammer dat ik dit nu pas ontdek. Ik ga maandag op vakantie en zie erg op tegen de jurkjesdagen. Maar dat ga ik niet meer redden voor die datum :)

    1. Wat jammer toch! Maar voorlopig kan je je proberen te redden met een dikke laag bodylotion of talkpoeder. Mocht je na je vakantie alsnog besluiten om een paar Bandelettes aan te schaffen, kan dit heel gemakkelijk door in dit artikel op de banner van Bandelettes te klikken of op de link naar de webshop. Heel veel plezier op vakantie, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *