Travel like a royal

Vakantie. Ik hou van vakantie, zeker als er een reis aan te pas komt. Vooral vliegreizen vind ik super. Met een zomers jurkje en je eigen koffer door de luchthaven dwalen tot je de juiste plaats gevonden hebt om je in te checken, heerlijk! Op het voorttrekken van de zware koffer na dan. Gelukkig kwam hier verandering in met mijn nieuwe koffer van Princess Traveller: de San Francisco.

Ondertussen heb ik al zeven weken lang een eigen San Francisco in mijn bezit. Ik had ‘m dan ook al een aantal keer gebruikt om naar zee te gaan of wanneer ik nog eens bij Hendrik ging logeren. Maar mijn tripje naar Duitsland was de echte test, voor het eerst zou mijn koffer mee gaan met het vliegtuig.

PrincessTraveller_SanFranciscoDe koffer komt voor in vier maten: een extra-small, een small, een medium en een large. Ik heb een small, wat wil zeggen dat mijn koffer 57x36x23 cm groot is, een volume heeft van 43 liter en amper 2.9 kilogram weegt. Volgens de specificaties komt hij voor in twee kleuren: blauw en zwart, al heb ik enkel nog maar blauwe gezien.

Het voordeel van deze koffer is het materiaal: ABS met shark skin. Het is enorm sterk, maar weegt tegelijk heel weinig. Zo spaar je gemakkelijk een kilo of twee, drie uit in vergelijking met andere hardcase-koffers. (Lees: meer gewicht over voor bagage!) Daarnaast heeft de San Francisco vier wielen en een ingebouwd trolleysysteem, waardoor je je zonder moeite tussen alle toeristen op de luchthaven kan verplaatsen.

PrincessTraveller_SanFrancisco2

De binnenkant van de koffer is verdeeld in twee vakken. Het ene vak is afgesloten met twee elastieken waarmee je alles op zijn plaats houdt, het andere vak is volledig afgesloten door middel van een stuk stof en een rits. Langs de bovenkant zie je een handvat en het uitschuifbare trolleysysteem. De koffer is afgewerkt met een mooi metalen plaatje van Princess Traveller.

PrincessTraveller_SanFrancisco3

Wanneer we de koffer aan de zijkant bekijken, zien we een tweede handvat, een TSA cijferslot en het schermpje van de weegschaal. Jawel, je leest het goed: deze koffer heeft een ingebouwde weegschaal, zodat je op ieder moment het gewicht van je koffer kan meten. Je drukt gewoon op de on/off-knop en heft de koffer met het handvat aan de zijkant. Na enkele seconden zet je ‘m neer en lees je het gewicht af. Altijd handig, zeker voor de terugreis. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je vanalles gekocht hebt (een jurkje voor over je bikini, een paar sandalen, enkele souvenirs voor de thuisblijvers, …) en je met trillende benen op de luchthaven staat te kijken naar de weegschaal bij het inchecken, hopend dat je niet moet bijbetalen. Wel, dit is volledig verleden tijd met de San Francisco van Princess Traveller.

Ik ben ontzettend blij met mijn koffer. Hij is veel ruimer dan ik in eerste instantie had gedacht. Er kon perfect alle bagage in voor vijf dagen Duitsland, wat ik niet had verwacht. Een small is dus perfect voor een citytrip. Door mijn rugproblemen is het echter nooit gemakkelijk om een koffer voort te trekken, maar dat is met deze San Francisco geen enkel probleem. Je kan hem voortbewegen met je pink, als het moet, zo eenvoudig gaat het. Draaien, keren, het gaat allemaal vanzelf. Daarnaast ben ik ook wel een fan van het design, het is mooi en elegant. Ik liep met veel plezier vier keer de gate op en af, zodat zeker iedereen mijn koffertje gezien had! (Mijn lief lachte me uit toen hij dit las, het is nochtans de waarheid. Ik was zo trots op mijn San Francisco!) Ik voelde me geweldig, alleen al door het feit dat ik zelf een koffer kon voortduwen. (Dit werd me in het verleden altijd uit handen genomen om pijn in mijn rug te voorkomen.) Maar met de San Francisco aan mijn zijde, voelde ik me een ware prinses.

Wat vind jij van deze koffer mét ingebouwde weegschaal?


De San Francisco is o.a. te koop bij bol.com, apart of in een set.

* dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd ter review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *