Get to know me: 16 dingen die je nog niet over mij wist

Vandaag heb ik nog eens een persoonlijk artikel voor jullie klaar. Ik heb namelijk 16 feitjes die jullie nog niet van me wisten bij elkaar gezocht en opgelijst. Zo krijgen jullie de kans om mij wat beter te leren kennen.

Mijn lievelingsgetal(len)

Het eerste feitje dat ik met jullie wil delen, verklaart meteen waarom ik heb gekozen om 16 dingen op te lijsten in plaats van 10 of 15, zoals de meesten. Mijn lievelingsgetal is namelijk 16. Daarnaast vind ik 4 ook een prachtig getal, want 4 x 4… (Ja ja, daar is over nagedacht!)

Mijn kinderdroom

Ik heb van mijn tien tot mijn vijftiende gedanst in verschillende dansscholen. Mijn grote droom was dan ook om een professionele danseres te worden. Ik zag het al helemaal voor me: dansen in het Studio 100-ballet, daarna als achtergronddanseres bij artiesten. Helaas viel die droom in duigen toen ik ziek werd en noodgedwongen moest stoppen met dansen.

Piano en gitaar

Een andere droom van mij was om piano en gitaar te leren spelen. Jammer genoeg heb ik nooit echt de stap gezet om effectief naar de muziekschool te gaan. Mensen zeggen dat het nooit te laat is om zoiets te leren, dus wie weet zet ik ooit nog wel die stap om lessen te nemen.

Het geheim van bladgoud

Over het algemeen ben ik best naïef. Nu al iets minder dan enkele jaren terug, maar ik blijf toch een goedgelovig persoon. Zo heeft een vriendin mij ooit verteld dat bladgoud zeer zeldzaam is, omdat dat enkel groeit aan speciale bomen. Ik was er helemaal mee weg met het verhaal, haha!

Mijn zwakste punt

Ik ben niet alleen naïef, maar ook ongelooflijk koppig. En dit is een verdomd lastige karaktereigenschap in combinatie met het ziek zijn. Het gebeurt namelijk niet zelden dat ik – bewust – over mijn grenzen heen ga omdat ik niet wil opgeven of stoppen. Denk maar aan een leuke middag met vrienden of als ik mijn kamer aan het opruimen ben.

Orde in mijn omgeving is orde in mijn hoofd

Dat laatste is iets wat ik regelmatig doe, mijn kamer opruimen. Vooral als ik zo even een moeilijk moment heb en geen blijf weet met mezelf, dan begin ik op te ruimen. Want orde in mijn omgeving is orde in mijn hoofd.

Ontspannen op de trein

Station_AntwerpenCentraalNog zoiets waar ik heel rustig van word: treinreizen. Toen ik in 2013 een jaar Psychologie studeerde in Gent, pendelde ik de eerste weken twee à drie keer per week op en af. Eind vorig jaar mocht ik opnieuw regelmatig de trein nemen, deze keer om naar Hendrik toe te gaan. En elke keer vond ik dat even geweldig en even rustgevend. Ik moet wel toegeven dat ik nooit moest reizen op de drukste momenten, waardoor ik zelden problemen heb gehad. Mijn trein was altijd op tijd, er waren meer dan voldoende zitplaatsen vrij. Ik vond dat echt heerlijk ontspannend en hoop dat ik me snel weer goed genoeg voel om opnieuw vaker naar Hendrik toe te gaan met de trein.

Een echte boekenwurm

Over ontspannen gesproken: boeken lezen, dat is ook zoiets wat ik geweldig vind. Vroeger had ik een hekel aan lezen. Toen we de opdracht kregen in de lagere school om minstens 3 boeken te lezen op een heel jaar, vond ik dat verschrikkelijk! Gelukkig is daar sinds het middelbaar verandering in gekomen. Sindsdien ben ik een echte boekenwurm. Het liefst lees ik mysterieuze romans uit het Young Adult-genre.

Praten in mijn slaap

Zo nu en dan praat ik mijn slaap. Er zijn momenten dat ik zelfs rechtop in mijn bed zit, druk in conversatie met iemand. Dan word ik midden in een zin wakker en besef ik dat ik aan het babbelen was tegen een lege kamer. Best gênant. (En grappig, dat moet ik wel toegeven.)

Op mijn tippen, zoals een prima ballerina

Een rare gewoonte van mij (en dat doe ik volledig onbewust) is op mijn tippen lopen. Van zodra ik op mijn blote voeten of kousen loop, trippel ik rond op mijn tenen. Het is al gebeurd dat vrienden me vroegen of ik ooit ballet gevolgd had en daarom op mijn tippen loop, maar nee, ik weet niet hoe dat komt. Ik doe het al sinds ik klein was en het gebeurt volledig onbewust.

Curieuzeneuzemosterdpot

Eén van de bijnamen uit mijn kindertijd is “curieuzeneuzemosterdpot”. Ik ben namelijk heel nieuwsgierig, ik ben altijd graag van alles op de hoogte. (Vooral als ik iets niet mag weten, haha.) Dat deze karaktertrek nog steeds prominent aanwezig is, hebben mijn vrienden en mijn lief onlangs nog (met mijn verjaardag) mogen ondervinden.

Huisdieren

BollekeIk heb doorheen mijn jeugd al enkele huisdieren gehad. Toen ik nog heel jong was, had ik twee vissen: Raf en Ronny. (Die had ik blijkbaar genoemd naar typetjes van Stany Crets en Peter Van Den Begin. Lachen is toegestaan.) Enkele jaren later hadden mijn broer en ik ieder een konijntje gekregen. De mijne heette Snuffeltje, niet erg origineel. Helaas waren ze erg ziek en hebben ze het maar enkele weken overleefd. Nadien hebben we nog konijntjes gehad, maar omdat we te jong waren om ze al zelf te verzorgen, hebben we uiteindelijk besloten om ze naar de kinderboerderij te brengen. Ik heb Prutske (die achteraf een mannetje bleek te zijn) nog regelmatig een bezoekje gebracht. Nu hebben we al enkele jaren een kat, Bolleke. Helaas bleek ik een allergie te hebben voor katten (en honden) die zich doorheen de jaren ontwikkeld heeft. Vroeger kon ik haar dus nog regelmatig op mijn schoot nemen om te knuffelen, nu kan dat helaas niet meer.

Een onzichtbaar kindje

Op een bepaalde leeftijd is het heel normaal dat kinderen onzichtbare vriendjes hebben waar ze mee spelen en praten. Ik had echter een onzichtbaar kindje. Het gebeurde dan ook niet zelden dat ik door het huis riep: “Nee mama, niet daar, je zit op mijn kindje!” Hoe schattig!

Verslaafd aan TwoDots

Kennen jullie het spelletje TwoDots? Dat is een super leuk spelletje waarbij je door het verbinden van gekleurde bolletjes opdrachtjes moet vervullen, zoals ankers naar beneden krijgen of vuur blussen. Niet altijd even gemakkelijk, maar ontzettend verslavend!

Sprookjes

Ik ben opgegroeid met sprookjes, mede dankzij mijn oma die jarenlang sprookjesvertelster is geweest in het Sprookjeshuis in het Rivierenhof (in Deurne). Al van kleins af aan werden er regelmatig sprookjes verteld voor het slapen gaan. Maar ook de Disneyfilms hebben al snel hun intrede gemaakt bij ons. Zo was ik bijvoorbeeld gek op de film Sneeuwwitje. Het leukste sprookje uit mijn jeugd? Dat is en blijft toch Het Oinkbeest. (Die muziek, pure nostalgie!)

Kriebels overal!

Ik heb een hekel aan kleine beestjes, zoals mieren, motten, spinnen, wespen, … Ik krijg er al de kriebels van als ik er nog maar aan denk. Vroeger was het zelfs zo erg dat wanneer ik een spin in mijn kamer had gezien voor het slapengaan, ik gewoon niet meer in mijn kamer kon slapen. Dan kreeg ik gegarandeerd nachtmerries. Nu is de “angst” al wel beter, maar toch. Hou die beestjes maar ver uit mijn buurt.

Wat is jouw lievelingsgetal? Heb jij een leuk weetje over jezelf? Laat het zeker achter in de comments!


One thought on “Get to know me: 16 dingen die je nog niet over mij wist

  1. Ooh hoe schattig dat je een klein kindje had! Ik praat ook vaak in mijn slaap, maar dan in een taal die ik niet begrijp en gelukkig komt dit niet zo vaak voor! Leuk artikel, fijn om deze kant van jou te leren kennen. Enne, een curieuzemosterdpot, dat ben ik ook hoor ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *