Een verkoelende milkshake

Smoothie mango_framboos

Hallo iedereen! De komende dagen beloven de temperaturen weer naar omhoog te klimmen tot wel 25°C. Tijd dus om wat verkoeling te gaan zoeken. Omdat het niet altijd infused water moet zijn (we verdienen ook wel eens iets anders als afwisseling!), heb ik vandaag voor jullie een simpel receptje voor een milkshake klaarstaan.

Wat heb je nodig?

  • een halve mango of ± 150 gram mangoblokjes uit de diepvries
  • een handvol frambozen of 50 gram frambozencoulis
  • een pot vanille-ijs
  • een beetje melk
  • een blender of mixer

Hoe begin je eraan?

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. Je zet de pot ijs uit de diepvries, zodat deze kan ontdooien. Als je opteert voor frambozencoulis en/of mangoblokjes uit de diepvries, warm je deze gedurende een halve minuut op in de microgolf. (Ontdooid fruit geeft namelijk beter zijn smaak af dan diepgevroren fruit.) Kies je voor vers fruit? Schil dan je de mango, snijdt deze in stukjes en was de frambozen.

Neem de hoeveelheid van een halve mango (of ± 150 gram uit de diepvries) en doe deze in de blender. Voeg de frambozen(coulis) toe, samen met twee of drie bollen vanilleijs en een flinke scheut melk. En… blenden maar! Het is de bedoeling dat je melk blijft toevoegen tot de milkshake drinkbaar wordt, anders lijkt het eerder op een papje.

Giet de milkshake nadien over in een Maison Jar (de mijne komt uit de Hema) of in een groot glas versierd met een framboosje aan de rand. Voeg eventueel een rietje toe en klaar!

Smakelijk!

Dit recept is voor één maison jar of twee doorsnee glazen. De hoeveelheden zijn richtlijnen, je kan de milkshake zelf aanpassen naar eigen smaak. Enjoy!

4 thoughts on “Een verkoelende milkshake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *