Jurassic World

Het was weer een tijdje geleden, maar vorige week ben ik eindelijk nog eens naar de cinema gegaan. En meteen voor een echte topfilm: Jurassic World!

Iedereen kent wel de film Jurassic Park – IMDb uit 1993, een echte kaskraker van Steven Spielberg. Er zijn nadien nog enkele vervolgfilms geweest, waaronder Jurassic World die uitkwam op 12 juni dit jaar.


Jurassic_World_logo

Het verhaal speelt zich af op het eiland Isla Nabur, waar 22 jaar geleden het Jurassic Park werd geopend. Nu is er een groot themapark – Jurassic World – gebouwd, vol attracties, winkels, hotels, … Kinderen kunnen er onder andere een ritje maken op de rug van kleine triceratops, naar een mosasaurus-show gaan kijken of met een glazen bol door een veld vol gallimimussen “rijden”. Omdat mensen steeds minder onder de indruk zijn van de dino’s in het park, hebben enkele wetenschappers in het laboratorium een nieuwe dino gecreëerd: de indominus rex. Maar nog voor deze nieuwe dinosaurus aan het grote publiek kan worden getoond, loopt het mis.

Jurassic_World_ZachandGrayWe volgen Gray en Zach, twee broers, die een bezoek brengen aan het themapark waar hun tante die daar werkt als operations manager. Omdat hun tante het in eerste instantie te druk heeft, vraagt ze aan haar assistente om op haar neefjes te passen. Dit is natuurlijk niet naar de zin van de twee jongens, die al snel wegsluipen en in de problemen komen.

Jurassic_World_OwenandClaireHun tante Claire start meteen een zoektocht om hen te redden en krijgt hierbij hulp van Owen, een trainer van het park die veel weet over dinosaurussen. Tijdens deze zoektocht komen Claire en Owen meermaals zelf in de problemen en komen ze stilaan meer te weten over de indominus rex en zijn eigenschappen. Omdat het niet mogelijk is om alle mensen meteen van het eiland te evacueren, moeten ze een manier vinden om deze nieuwe en onbekende dino te stoppen. Met gevaar voor eigen leven…


In deze film spelen niet meteen de allergrootste namen mee (of ik ken de acteur gewoon niet, dat kan natuurlijk ook). De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Pratt (Owen), Bryce Dallas Howard (Claire), Nick Robinson (Zach) en Ty Simpkins (Gray). Verder spelen ook o.a. Jake Johnson, Vincent D’Onofrio en Judy Greer een rol.

Jurassic_World_velociraptorIk ben zeer enthousiast over deze film. Het verhaal is niet meteen heel erg origineel en lijkt – in mijn ogen – best veel op het concept van de vorige Jurassic Park-films. De special effects zijn echter iets verder gevorderd dan in de tijd van de eerste film uit deze reeks, de dino’s zijn realistischer dan ooit. Zeker als je ‘m in 3D bekijkt, heb je met momenten echt het gevoel dat je mee tussen de dinosaurussen zit.

Ik ben de film samen met Hendrik gaan kijken en we waren beiden zeer positief over Jurassic World. Tijdens de film heb ik meermaals Hendrik zijn been volledig blauw geknepen, denk ik, en ook achteraf zat ik nog vol adrenaline van de spanning. Deze film is een echte aanrader, zeker om op groot scherm te gaan kijken. Mijn score?Drie sterren


Ben jij al naar Jurassic World gaan kijken?

5 thoughts on “Jurassic World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *