Flashback Friday #12 | Familiefeest, hittegolf & een Grey’s Anatomy-marathon

Terwijl ik de laatste hand leg aan deze Flashback Friday, zit ik te puffen en te zweten in de zetel met een flesje water naast mijn zij. Alle ramen en gordijnen dicht in de hoop de warmte buiten te houden. Samen met jullie kijk ik graag even terug op de voorbije week en de koelere temperaturen.


 Vrijdag

Eventjes terug naar de examens. Alle drie de examens waren zeer goed gegaan. Ook het examen dat ik eind april aflegde, de portfolio waar ik weken aan heb gewerkt en de bijhorende presentatie waren zeer vlot verlopen. Het was dus blij afwachten tot ik mijn punten kreeg. Zowel mijn jaarvak, als twee van de drie vakken die ik dit semester heb afgelegd, waren zeer goed. Helaas was er één vak bij dat blijkbaar niet zo goed was gegaan als ik dacht, dit moet ik dus opnieuw afleggen in augustus.

Loesje examenOmdat ik dit tekort totaal niet had zien aankomen, ben ik vandaag mijn examen gaan inkijken en met de docente gaan spreken. Samen hebben we het examen overlopen en blijkbaar zijn er enkele accenten vanuit de les verloren gegaan. Er zijn bepaalde dingen die zij als hoofdzaak heeft aangeduid, maar die ik vermoedelijk als bijzaak heb gezien. (Ik had natuurlijk ook alleen maar de slides en een samenvatting van vorig jaar.) Jammer natuurlijk van dat ene herexamen, maar langs de andere kant toch een geruststelling dat het niet is omdat ik niet genoeg gestudeerd heb of het niet snapte.

De rest van de dag was het tijd om mijn serie-achterstand wat in te halen. Door de blok- en examenperiode staan er namelijk tientallen afleveringen van mijn favoriete series op de digibox. Hoera!

Zaterdag en zondag

Het weekend was best druk. Op zaterdag hebben we al zo veel mogelijk voorbereidingen getroffen voor het familiefeest van zondag. Hendrik is al een dagje vroeger gekomen, waardoor hij wat kon helpen bij de voorbereidingen en wat kon uitrusten na zijn werk. (Ik moet nog een beetje oefenen in het omgaan met grumpy Hendrik, denk ik…)Birthdaycandles

Zondag was het dan eindelijk zo ver, onze moeite werd beloond. Het was een mooie dag om te feesten. Er was veel taart, lekkere broodjes en soep, veel champagne en een gezellige sfeer. Het was voor Hendrik (en voor de vriendin van mijn broer) de eerste keer dat ze onze volledige familie ontmoetten. Zo leuk!

Helaas was het zo leuk, dat ik compleet vergeten ben om foto’s te nemen… Daar gaat mijn plog. Ik heb wel fijne cadeautjes gekregen: veel centjes, een mooie roze nagellak van Essie, de douchefoam van Rituals die ik altijd al wou (dankjewel Jany ♥) en een cactusje. Het was echt een fijne dag!

Maandag

Vandaag stond er een picknick op de planning. Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging op Facebook voor een klasreünie voor iedereen die bij ons in de kleuterschool en op de lagere school had gezeten. Ik vond het een super idee om nog eens met iedereen af te spreken. Daarbij beloofde het een zonnige dag te worden, dus ik was er helemaal klaar voor!

’s Morgens keek ik er echter helemaal anders tegenaan. Ik had gisterenavond laat nog (te) lang op mijn benen gestaan met het opruimen. Mijn benen en rug deden dus best veel pijn. Toch besloot ik om – samen met Hendrik – naar het park te wandelen en even dag te gaan zeggen aan iedereen. Er was (nog?) niet zo heel veel volk aanwezig. We zaten ook niet echt ideaal om wat bij te praten, ik heb amper met iemand kunnen praten. Dus het viel toch een beetje tegen, wat mij betreft. Jammer!

In de namiddag was het tijd voor een tandartsbezoekje en moest ik afscheid nemen van Hendrik voor een kleine twee weken. Tegen de avond was ik opnieuw zo gebroken, dat ik amper uit de zetel kon.

Dinsdag

Ik was helemaal uitgeput. Het was hoog tijd om een dagje rust in te plannen. Tijd dus voor een Grey’s Anatomy-marathon! Het eerste seizoen blijft toch echt geweldig om te zien.

GA_pickme_chooseme_loveme_gif

Woensdag en donderdag

Het kwik bleef maar stijgen. Buiten was de warmte niet te houden, ik ben dus voornamelijk binnen gebleven. Op de ene of andere manier kan ik er echt niet goed tegen, tegen zo’n hitte. Ik word er alleen maar moe van en heb overdag echt nood aan een uurtje of twee slaap.

Helaas had ik niet altijd de mogelijkheid om wat bij te slapen. Ik had nog een heel to do-lijstje dat ik moest afmaken, vooraleer ik weer naar zee zou vertrekken, waaronder inpakken. Gelukkig heb ik deze keer wél foto’s genomen die ik alsnog zal toevoegen aan mijn how to. Ook heb ik eindelijk de tijd gevonden (lees: gemaakt) om de foto’s van Oostende toe te voegen aan de Flashback Friday van vorige week. Neem zeker nog eens een kijkje!

Ik ben er eindelijk ook in geslaagd om al wat vooruit te schrijven. Ik wilde dit al veel eerder doen, maar het kwam er gewoon niet van. Ofwel lukte het schrijven niet, ofwel was ik gewoon te moe om achter mijn laptop te kruipen. Maar nu is het er dus wel van gekomen, hou dus zeker mijn blog de komende dagen in de gaten voor een nieuw persoonlijk artikel en een review van Jurassic World!

Hoe was jouw week? Heb jij ook zo veel last van de warmte?

2 thoughts on “Flashback Friday #12 | Familiefeest, hittegolf & een Grey’s Anatomy-marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *