Flashback Friday #9 | Happy dance, kidibul & mijn verjaardag!

HOERA! Het is weer vrijdag! Met het weekend voor de deur, breng ik jullie graag een nieuwe Flashback Friday. Met deze rubriek geef ik jullie iedere vrijdag een kijkje in mijn doen en laten van de voorbije week, om jullie zo een beter beeld te geven van de impact van CVS en fibromyalgie op mijn dagelijks leven.


Vrijdag

Om te beginnen: dankjulliewel allemaal om te duimen, mijn examen Psychodiagnostiek is goed gegaan. Het was iets moeilijker dan verwacht (mijn docente heeft een nogal moeilijke manier van vraagstelling), maar ik heb er een goed gevoel over. Ik ben ook gewoon heel erg blij dat het eerste examen achter de rug is.  Tijd voor een happy dance!

Happy-dance-gif

Omdat het alweer anderhalve week geleden was dat we elkaar gezien hadden, is Hendrik vandaag gekomen. Het plan was om samen wat te studeren, maar daar is niet veel van in huis gekomen. Het was veel te warm om ons te kunnen concentreren en hadden elkaar zo veel te vertellen. Hopelijk gaan we dat ons achteraf niet beklagen. We waren alleszins super blij dat we elkaar weer gezien hadden, want het gemis was groot! Nu is het opnieuw anderhalve week doorbijten, tot we beiden klaar zijn met de examens. Ik kijk er al enorm naar uit, want nadien staan er enkele daagjes naar zee op de planning. Even helemaal uitwaaien en tot rust komen na de examens, het zal ons beiden deugd doen!

Zaterdag

Mijn zus was jarigVandaag was het de vijftiende verjaardag van mijn -nu niet meer zo kleine- zus. Ondanks dat ze moest studeren voor haar examens, hebben we het een beetje kunnen vieren. Het begon al van zodra ze opstond. Ik had de avond voordien enkele ballonnen opgeblazen en aan haar stoel gehangen. Bij het ontbijt kreeg ze al meteen enkele cadeautjes van ons, waaronder een prachtig paar oorbellen. Ik vind ze zelf zo mooi, stiekem ben ik wel een beetje jaloers. ;-)

KidibulNadien was het helaas tijd om te gaan studeren, ook voor de jarige job. Gelukkig kwam onze lieve mama regelmatig een versnapering brengen voor de flinke studenten. ’s Avonds mocht mijn zus kiezen wat ze wilde eten. Helaas koos ze voor McDonalds. Begrijp me niet verkeerd, ik ben verzot op een grote BigMac. Maar sinds twee-drie weken probeer ik een beetje op mijn lijn te letten. Die extra kilootjes die er bijgekomen zijn dankzij mijn lange cortisonekuur van enkele weken terug, verdwijnen jammer genoeg niet vanzelf. Maar ik besloot er vandaag even niet naar te kijken en gewoon van het eten te genieten. De avond werd trouwens afgesloten met een lekker glaasje kidibul!

Zondag

IMG_20150527_092459Zondag, rustdag… Grapje! Was het maar waar. Vandaag was het een ontzettend moeilijke dag. Ik had enorm veel pijn en merkte -veel te laat natuurlijk- dat mijn ontstekingsremmers op waren. Ik moest het vandaag dus stellen zonder en dat heb ik serieus gevoeld. Door de pijn verliep het studeren ook enorm moeizaam. En dat terwijl ik deze week twee vakken moet studeren. Ik heb namelijk vrijdag en maandag een examen, maar omdat ik vrijdag jarig ben, zou het wel fijn zijn als ik het die dag een beetje rustiger aan zou kunnen doen. Maar dat gaat natuurlijk alleen maar als ik al goed heb kunnen werken voor het examen van maandag…

Mijn zus had gisteren gekozen voor wafels in plaats van taart. Maar het was er niet meer van gekomen, omdat niemand nog honger had na het avondeten. Dus hebben we die vandaag gebakken. Opnieuw niet zo heel gezond, maar dat maak ik morgen wel goed met een gezonde groene smoothie! Het heeft me enorm goed gesmaakt en dat is het belangrijkste. Toch?

Maandag

Todays_mood_chibirdGeen idee wat er vandaag juist aan de hand was, maar het studeren ging gewoon niet vooruit. Ik had gewoon geen concentratie, was heel moe en de pijn in mijn rug maakte het er niet gemakkelijker op. Omdat het studeren op een stoel niet zo gemakkelijk ging, ben ik verhuisd naar de zetel. Maar daar werd ik helemaal gek! Het is zo onhandig om in een zetel te werken met een kaft, een hele hoop papieren en schrijfgerief dat constant verdwijnt…

In de namiddag ging het al ietsje beter, ik heb dus toch nog een heel stuk kunnen doen. Gelukkig maar, want het examen komt steeds dichter. Toch besloot ik om half acht dat het genoeg was voor vandaag. Ik heb de voorbije dagen telkens gestudeerd tot net voor het slapengaan, waardoor er eigenlijk niet veel ontspanning heb gehad. Tijd dus om daar vandaag verandering in te brengen!

Dinsdag

Vandaag ging het studeren best goed. Eens ik op gang gekomen was ging het best vlot vooruit. En dat deed wel deugd. Het examen komt namelijk steeds dichter en dichter bij. Oh, wat kijk ik toch uit naar de vakantie! Nog maar enkele dagen volhouden!

Vandaag kreeg ik trouwens het geweldige nieuws dat er eind juni een soort van klasreünie gepland staat. Het is ondertussen acht jaar geleden dat we afgestudeerd zijn van de lagere school, dus hebben twee meisjes besloten om een grote picknick te organiseren voor iedereen die bij ons op de kleuter- of lagere school gezeten heeft. Ik heb er nu al zin in! Sommigen heb ik nog niet zo heel lang geleden gezien, omdat zij ook naar dezelfde middelbare school zijn gegaan als ik. Maar bij anderen is het wel degelijk acht jaar geleden. Hopelijk wordt het prachtig weer die dag!

Woensdag

StressedHet studeren ging vandaag opnieuw best goed. Maar wat heb ik al een stress voor het examen! Het vak crossculturele psychologie wordt vanaf dit jaar gegeven door een nieuwe docente, dus er zijn geen voorbeeldvragen beschikbaar om te weten hoe gedetailleerd zij wil dat we de zaken leren. Voorlopig is er geen proefexamen van de voorbije jaren online verschenen in de studentengroep op Facebook, dus ik ben best zenuwachtig. Maar meer dan goed leren, kan ik helaas niet doen…

Ondertussen zit ik met mijn hoofd al iets te veel in de vakantiesfeer. Hendrik en ik gaan namelijk een paar daagjes naar zee en ben al volop aan het plannen wat we allemaal kunnen gaan doen (zoals naar Jurassic World gaan kijken in de cinema) en wat ik van eten kan klaarmaken. Ik heb al enkele leuke receptjes gevonden (lang leve Pinterest!), ik kijk er enorm naar uit! Maar eerst, nog enkele dagen FOCUS!

Donderdag

I_will_study_and_I_will_winHet weer vandaag was echt prachtig. Natuurlijk kon ik dan ook niet anders dan buiten te gaan leren in de zon. Eigenlijk hoefde ik helemaal niets meer te leren vandaag, het was vooral herhalen. De stress viel doorheen de dag heel goed mee, maar tijdens het afronden van dit artikel beginnen de kriebels toch te komen hoor. Gelukkig is er vandaag wel een proefexamen online verschenen, eentje van 2-3 jaar terug, zodat ik toch een idee heb van wat er zoals gevraagd kan worden. Het proefexamen ging goed, dus ik heb wel het gevoel dat het morgen ook goed zal gaan. Gaan jullie weer duimen?

Morgen is het trouwens eindelijk mijn verjaardag. Eindelijk twintig jaar! Wat gaat de tijd toch snel. Omdat ik maandag nog een examen heb, zullen we het pas echt nadien vieren, maar ik denk dat ik toch al enkele cadeautjes zal krijgen morgen. Spannend… Ik ben zo benieuwd! En dan wetende dat ik normaal nooit zo hard uitkeek naar mijn verjaardag.

Birthdaycandles

En hoe was jullie week? Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer?

2 thoughts on “Flashback Friday #9 | Happy dance, kidibul & mijn verjaardag!

  1. Wat leuk dat je binnenkort een klasreünie hebt met je lagere school! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en vier het na de examens maar eens uitgebreid met je vriend aan zee :) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *