Flashback Friday #5 | Gammaglobulines, World Lupus Day en mijn presentatie

HOERA! Het is weer vrijdag! Met het weekend voor de deur, breng ik jullie graag een nieuwe Flashback Friday. Met deze rubriek geef ik jullie iedere vrijdag een kijkje in mijn doen en laten van de voorbije week, om jullie zo een beter beeld te geven van de impact van CVS en fibromyalgie op mijn dagelijks leven.


Vrijdag

Vandaag heb ik mijn eerste dosis gammaglobulines gekregen. (Geen idee waarover ik het heb? Kijk dan snel even terug naar de Flashback Friday van vorige week!) Ik heb me op voorhand enorm zenuwachtig gemaakt voor niets, typisch. Het prikje heb ik helemaal niet gevoeld en de vloeistof die toegediend werd, was zeer dun en prikkelde maar een heel klein beetje. Ik denk dat ik volgende week al eens zelf durf proberen te prikken.

Helaas wist de verpleegster ons te vertellen dat het 3-6 maanden duurt vooraleer ik de werking van de gammaglobulines zal voelen. Daarvoor is het al wel zichtbaar in mijn bloed, maar toch. Ik had gehoopt dat dit iets ging zijn wat mij in de nabije toekomst kon helpen tegen de vermoeidheid en de pijnen. Ik ben het even allemaal beu en wil zo graag gewoon van die pijnen af! Maar ik zal gewoon geduld moeten hebben, vrees ik…

Zaterdag

Vandaag had ik een hele goede dag. Ik had goed geslapen en ik voelde me goed, zonder al te veel pijnen. Hendrik kwam ook weer een dagje langs, misschien dat dat er ook wel iets mee te maken had! ;-)

Vandaag was het trouwens World Lupus Day. Ik heb hier dan ook gebruik van gemaakt om een duidelijker beeld te scheppen van wat lupus eigenlijk inhoudt. Ik heb hier enorm veel reacties op gekregen, allemaal zeer positief. Vooral van andere lupuspatiënten kreeg ik veel steun en complimenten. Dat deed deugd! (Kleine aanvulling: ondertussen is dit artikel officieel het meest-gelezen artikel op Foureleven. Hoera!)

Zondag

Hoe goed ik me gisteren voelde, zo slecht voelde ik me vandaag. Alles deed pijn. Mijn rug, mijn nek, mijn schouders, mijn benen, mijn knieën, mijn polsen, … Daarnaast had ik ook enorm veel hoofd- en keelpijn. Het was dus niet zo’n geweldige dag.

Omdat mijn kleine broer vandaag een voetbaltoernooi had in ’t Kuipke in Westerlo, ging iedereen kijken. Hoe jammer ik het ook vond, ik moest helaas thuis blijven. Hij begreep het gelukkig wel, maar het was toch heel jammer dat ik niet mee kon. Zijn ploeg heeft enorm zijn best gedaan en volgens velen was mijn broertje de sterspeler van de match (wat ben ik trots op hem!), maar helaas hebben ze toch verloren met 0-2.

Cadeau moederdag

Het was trouwens Moederdag vandaag! Normaal gezien vieren wij pas Moederdag op 15 augustus, maar de cadeau die we voor mijn mama hadden, kon gewoon zolang niet wachten. (En ik ook niet!) Ik had speciaal voor haar een doosje ineen geknutseld, om het een beetje op een originele manier te presenteren. Maar dus… Mijn mama mag met mijn zus en ik op zaterdag 8 augustus naar de musical Mamma Mia gaan in het Kursaal van Oostende! Mijn mama was super enthousiast, maar ik wist dan ook hoe graag ze dit wilde. Ze kijkt er enorm naar uit!

Maandag

IMG_0024Vandaag schreef ik over de nieuwe items die ik gekregen heb van Jae Accessories. Ik koos een ketting, een paar oorbellen en een super mooi armbandje met het infinity-teken. Ik ben al zo lang op zoek naar zo’n armbandje, ik was echt super blij toen ik er eindelijk eentje gevonden had! Voor mijn review, klik hier.

Dinsdag

Vandaag was stress, stress, stress. Morgen staat namelijk de presentatie van mijn portfolio ingepland. Ik heb heel de dag geoefend met mijn tekst op te zeggen, zelfs onder de douche stond ik mijn verhaal te vertellen. Ik struikelde de hele tijd over mijn woorden of vergat hele stukken. Gelukkig ging het tegen de avond al vele beter. Ik ben er klaar voor!

Woensdag

Mijn portfolioMijn presentatie ging uitstekend! Ik was helemaal niet zenuwachtig en het ging super vlot. Ik kreeg de complimenten van mijn leerkracht, ze zei dat ik daar vooraan volledig op mijn gemak leek, alsof ik dit iedere dag doe. Ook mijn medestudenten waren zeer enthousiast. ik ben dus zeer tevreden met mijn presentatie! Ik heb ook mijn portfolio volledig af, dus die deadline is ook al achter de rug. Nu rest mij alleen nog maar studeren, studeren en studeren voor mijn examens. Geen idee hoe ik het ga doen, maar ik moet de leerstof van bijna dit hele semester inhalen, proberen te begrijpen en leren. (*zucht*)

Bij deze wil ik even dankuwel zeggen aan mijn allerliefste opa die mij deze morgen om twintig voor acht is komen oppikken, zodat ik niet met de tram naar Antwerpen moest gaan. Hij is zelfs zo lief geweest om op de campus te wachten tot na mijn presentatie, zodat hij mij ook weer terug thuis kan afzetten. Toen ik thuiskwam, was ik volledig uitgeput en deed mijn rug opnieuw veel pijn. Maar zonder mijn opa zou dit veel erger geweest zijn. Dus, dankuwel!

Vandaag kwam er trouwens weer een nieuw artikel online, dit keer over de Pro Care Line van Body&Bess. Voor iedereen die soms last heeft van een droge, gevoelige of geïrriteerde huid: ga zeker een kijkje nemen. Misschien zijn deze producten wel iets voor jou!

Donderdag

Vandaag is het een feestdag, dus dat betekent vakantie! (Niet dat er voor mij ook maar enig verschil is. Ik zit al weken thuis en ik moet nog steeds veel studeren… Maar het is het idee dat telt!) Ook morgen zal het een rustige dag worden, want vele scholen en organisaties maken een brugdag, zodat het een heel lang weekend is. Heerlijk!

Vandaag is Hendrik nog eens langsgekomen. Ik blijf het toch jammer vinden dat we zo ver van elkaar wonen, waardoor we elkaar slechts 1 keer per week kunnen zien. Maar dat zorgt er natuurlijk ook voor dat het iedere keer extra speciaal is!

We zijn opnieuw eventjes buiten gaan wandelen in het zonnetje. Het was echt prachtig weer en het deed enorm veel deugd om nog eens buiten te komen! Jammer dat het weer opnieuw wat frisser wordt, de komende dagen…

En hoe was jullie week? Hebben jullie al plannen voor het (verlengde) weekend?


Pfoeh, het was precies een drukke week op Foureleven. Er kwamen wel vier artikels online. Eentje op zaterdag, eentje op maandag, eentje op woensdag en vandaag een Flashback Friday. Dit is echter een uitzondering, ik kan hier geen gewoonte van maken. Zeker met de examens in het vooruitzicht is twee artikels per week echt het maximum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *