Flashback Friday #4 | Uiteten, slechte bloeduitslag & een nieuwe lay-out

HOERA! Het is weer vrijdag! Met het weekend voor de deur, breng ik jullie graag een nieuwe Flashback Friday. Met deze rubriek geef ik jullie iedere vrijdag een kijkje in mijn doen en laten van de voorbije week, om jullie zo een beter beeld te geven van de impact van CVS en fibromyalgie op mijn dagelijks leven.


Omdat ik op donderdagavond de laatste hand leg aan mijn Flashback Friday-posts om deze vervolgens in te plannen voor vrijdagmorgen, werp ik altijd een blik op de voorbije week van vrijdag tot en met donderdag. Maar omdat ik vorige week donderdag weinig tijd had, begint deze Flashback Friday voor één keer met donderdag.

Donderdag

In de voormiddag heb ik flink voor school gewerkt. Het ging vandaag bijzonder vlot. Was het omdat ik mij wat beter voelde dan de voorbije dagen of omdat ik een leuke avond voor de boeg had? Geen idee. En tenslotte doet dat er ook niet toe. ;-)

Zoals ik al zei, had ik een leuke avond voor de boeg. Vandaag waren Hendrik en ik namelijk een half jaar samen. Om dit toch een beetje te vieren, zijn we samen iets gaan eten in een restaurantje hier in de buurt. Het was super gezellig! Het was er helemaal niet zo druk als ik had gedacht, dus we konden rustig praten zonder het geroezemoes van anderen op de achtergrond. We bestelden beiden een pizza. (We’re suckers for pizza.) En dat heeft ons enorm gesmaakt. Ik weet niet hoe Hendrik erover denkt, maar ik zou zeker nog eens willen teruggaan.

Na ons etentje zijn we terug naar huis gewandeld en hebben we onszelf een lekkere martini ingeschonken. (Mmm, ik heb een nieuw lievelingsdrankje!)

Vrijdag

Vandaag stond in het teken van school. Zowel Hendrik, als ik hadden een deadline die avond en moesten hier nog wat voor werken. Stiekem vind ik dat best wel leuk, om samen met hem te studeren.

LentebloesemOmdat het zonnetje scheen en we al de hele tijd binnen zaten, zijn we samen een wandeling gaan maken in de late namiddag. Het weer was prachtig, warmer dan ik had gedacht. Onderweg zag ik deze boom met roze bloesems. Wat is de lente toch mooi! Het deed me veel deugd om nog eens buiten te zijn en wat te bewegen. De pijn in mijn bovenrug neemt stilletjes aan af, al doet mijn onderrug nog wel pijn. Maar dat is voornamelijk van het vele liggen en zitten, denk ik.

’s Avonds ben ik voor het eerst in lange tijd weer gaan babysitten. Wat had ik mijn kleine deugnieten gemist! Helaas lag de kleinste (1 jaar) al in zijn bedje en is ook de zus (4 jaar) vrijwel meteen nadat ik was toegekomen, gaan slapen.

Zaterdag

Ik heb echt heerlijk kunnen uitslapen. Normaal ben ik altijd heel vroeg wakker als Hendrik blijft slapen, hij is namelijk niet zo’n langslaper. Maar deze ene keer ben ik niet wakker geworden van hem. Zalig! Na onze brunch, moest Hendrik helaas naar huis.

cartoon-slapenIn de namiddag heb ik mijn klopje gekregen. Mijn vader heeft een nieuwe firmawagen. Deze is vele kleiner dan de wagens die we voordien hadden (Renault Espace en Renault Grand Espace, we zijn dan ook met z’n zessen thuis), dus het was eventjes wennen. Op de achterbank voelde ik ieder bultje en putje in de weg. Verschrikkelijk! Tegen dat we weer thuis waren, had ik opnieuw zo veel rugpijn, dat ik niet veel meer kon dan rusten. Ik was blijkbaar veel vermoeider dan ik dacht, want voor ik het wist lag ik te slapen. Pas twee uur later ben ik wakker geworden. En nog ben ik heel moe. Straks op tijd gaan slapen!

Zondag

today-i-will-do-absolutely-nothing-inspiration-quote-lazy-sunday-motivation-cool-typography-quote-artGeen idee wat er juist aan de hand is, maar ik ben zo ontzettend moe. Ik heb twee dagen op rij heel goed en lang kunnen slapen. Gisteren heb ik zelfs een middagdut(je) gedaan. En toch werd ik wakker met het gevoel alsof ik al dagen niet had geslapen. Ook de pijn in mijn rug is opnieuw iets erger geworden. Gelukkig was het vandaag zondag en kon ik mij wel een dagje ‘niets doen’ permitteren. Ik heb geprobeerd om wat te bloggen, maar eigenlijk heb ik voornamelijk gelezen in mijn boek en naar GoT gekeken.

Maandag

De vermoeidheid is opnieuw heel erg. Geen idee hoe dat komt. Ik voel me ook niet helemaal oké, want ik heb last van hoofdpijn, keelpijn en voel me ontzettend zwak. Woensdag heb ik opnieuw een afspraak met de specialist, misschien dat hij me kan zeggen waarom de vermoeidheid opnieuw zo erg is. Want zo kan het ook niet verder.

Om me toch wakker te houden, ben ik begonnen aan een volledig nieuwe lay-out voor Foureleven. Ik was al een tijdje niet meer 100% tevreden over mijn thema, het werd dus tijd om er eens iets aan te doen.

Dinsdag

Vandaag heb ik echt heel weinig gedaan. De hoofd- en keelpijn houdt nog steeds aan en ik ben zo ontzettend moe. Ik ben dus opgestaan en meteen van mijn bed naar de zetel verhuisd. In de late namiddag heb ik getracht om mijn nieuwe lay-out online te zetten, maar dat blijkt dus moeilijker dan gedacht. Man, wat is dat voor een gedoe zeg, zo’n FTP-programma. Mensen die beweren dat dat gemakkelijk is, die vertrouw ik toch niet helemaal hoor.

Woensdag

Ik had opnieuw een afspraak met de specialist, dokter Coucke. En maar goed ook. De pijn was dan al wat beter, de vermoeidheid leek alleen maar toe te nemen. Het werd dus tijd voor een check-up.

Gammanorm

Het nieuws dat ik kreeg, was niet zo fijn. Mijn bloedwaarden van de test van twee weken terug waren namelijk heel slecht. Mijn schildklierwaarden waren, zoals verwacht, zeer slecht. Maar daar was de medicatie al voor aangepast en ik denk wel dat het beter gaat nu. Mijn schildklier voelt alleszins al niet meer opgezwollen. Daarnaast maakt mijn lichaam bijna geen DHEA aan, met het gevolg dat ik ook bijna geen testosteron heb. (Ja, ook vrouwen hebben een bepaalde dosis testosteron nodig in hun lichaam.) En zo waren er nog een aantal dingen te hoog of te laag. Maar het grootste probleem is het feit dat mijn gammaglobulines (en dan vooral de IgG3’s) heel laag waren. Dit zijn eigenlijk antistoffen of -lichamen die reageren op lichaamsvreemde stoffen, zoals bacteriën en virussen. Ze vormen dus een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Om dit tekort aan te vullen, moet ik vanaf nu minstens twee maanden lang wekelijks Gammanorm inspuiten, met behulp van een insulinepompje. Vrijdag krijg ik een korte ‘opleiding’ om dit bij mezelf aan te brengen en de gammanorm in het pompje te spuiten. Ik ben helemaal niet zo’n fan van naalden, dus het idee dat ik zelf met een naaldje in mijn buik moet gaan prikken, vind ik niet zo fijn.

Donderdag

Alsof alle zever die gaande is nog niet genoeg is, zit ik ook nog met een ontsteking op mijn tandvlees. Ik heb al drie dagen een beetje pijn aan mijn wang. Eerst besteedde ik hier niet al te veel aandacht aan. Maar deze morgen ben ik opgestaan met zo veel pijn, ik kon amper eten of praten zonder ineen te krimpen van de pijn. Mijn mama heeft me naar de dokter gestuurd en ik heb antibiotica gekregen.

Ik heb ook in het algemeen een slechte dag. Ik voel me zo moe en ziek, ik ben het allemaal eventjes kotsbeu. Door zo lang cortisone te nemen, ben ik helemaal opgeblazen. Daarnaast is mijn huid volledig uitgedroogd en ik heb zwarte kringen onder mijn ogen. Elke keer als ik in de spiegel kijk, voel ik me slecht. Op sommige momenten is het zelfs zo erg dat de tranen in mijn ogen springen wanneer ik mezelf zie. Ik hoop dat ik snel dat vocht kwijt raak en opnieuw met een opgeheven hoofd en vol zelfvertrouwen over straat kan lopen. Hopelijk is morgen een betere dag!

En hoe was jullie week? Ik hoop een pak beter dan de mijne!

3 thoughts on “Flashback Friday #4 | Uiteten, slechte bloeduitslag & een nieuwe lay-out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *