Flashback Friday #3 | Heerlijk lenteweer, examen & een speciale dag

HOERA! Het is weer vrijdag! Met het weekend voor de deur, breng ik jullie graag een nieuwe Flashback Friday. Met deze rubriek geef ik jullie iedere vrijdag een kijkje in mijn doen en laten van de voorbije week, om jullie zo een beter beeld te geven van de impact van CVS en fibromyalgie op mijn dagelijks leven.


Vandaag is het 1 mei, weer een nieuwe maand! Wat gaat de tijd toch snel! Ondertussen zitten we ook al aan de derde week van deze rubriek. Wat leuk. :-)

Vrijdag

Vandaag was het prachtig weer! Het zonnetje was volop aan het schijnen, de temperatuur klom tot boven de 20 graden. Je kon zonder problemen in een topje en een shortje buiten zitten. Echt lenteweer! Ik heb hier dan ook volop van geprofiteerd, door mij buiten te installeren in onze lounge en wat te werken aan mijn teint!

Omdat ik gisteren veel gerust heb, had ik vandaag een betere dag. Dankzij de pijnstillers (die ik nog steeds iedere twee uur neem) en de warmte van de zon op mijn rug, heb ik enkele pijnvrije momenten gehad. Dat deed zo’n deugd! Zou het dan toch eindelijk de goed kant op gaan?

Zaterdag

Ook vandaag had ik best een goede dag. Mijn vriend is weer op bezoek geweest, dit keertje iets langer! We hebben samen op de Wii ‘Big Brain Academy’ gespeeld. Het was echt super leuk! Vooral omdat we beiden zo competitief zijn, wilden we telkens de ander overtreffen en dat maakte het telkens wel heel spannend! ’s Avonds hebben we samen naar ‘The Prestige‘ gekeken. Wat een geweldige film! Zeker een aanrader, voor mocht je even geen filminspiratie hebben. De avond sloten we af met een glaasje martini.

Ik merk wel dat ik nog moet oppassen met wat ik doe. Ik heb echt nog iedere twee uur een pijnstiller nodig. Van zodra ik over die twee uur zit, voel ik het meteen. Maar de pijn is wel beter, er zijn zelfs momenten bij waarop ik even helemaal geen pijn heb. Heerlijk!

Zondag

Vandaag was helaas weer een mindere dag. Ik heb niet zo heel erg goed geslapen, waardoor ik enorm moe was. Ik had graag een middagdutje gedaan, maar helaas had ik daar geen tijd voor. Ik had nog veel werk voor school en er kwam een vriend langs om me te helpen met het programma Prezi.

Tegen de avond was de pijn in mijn rug opnieuw enorm erg. Ik wist niet waar kruipen. Mijn benen deden ook pijn, het was net alsof ik iedere moment een kramp kon krijgen. Zeer vervelend. Maar hé, ik ben weer heel wat verder geraakt met mijn portfolio. Dus het was niet voor niets!


Maandag

Om half zeven werd ik wakker. Ik moest naar het toilet, dus ik sloeg mijn deken open en stapte uit bed. Vanaf dat ik mijn rechterbeen op de grond zette, voelde ik een verschrikkelijke pijnscheut! Ik kon mijn been amper strekken, laat staan er op steunen. Mijn kuit deed gigantisch veel pijn. Ik heb mijn mama wakker gebeld, want dit was echt niet normaal! Ze heeft me een warm kersenpitkussentje gebracht en geprobeerd om mijn kuitspier wat los te masseren. Maar je kon er amper aankomen, zo gevoelig was het.

Na een warme douche ging het beter. Mijn kuitspier leek opnieuw wat ontspannen. Ik kon mijn been weer strekken en er zachtjes op steunen. Gelukkig maar, want vandaag had ik een examen op de planning staan.

Het examen was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, het was echt een kwestie van de juiste informatie kunnen opzoeken en mensen eventueel doorverwijzen naar de juiste instanties. Het ging dus heel goed! Ben ik even blij dat ik dat achter de rug heb. Hoera! (Dankjewel aan iedereen die voor mij geduimd heeft!)

Door een heel uur op een stoel te zitten en te schrijven, was ik helemaal uitgeput. Mijn kuitspier deed opnieuw enorm veel pijn, waardoor ik mankend rondliep. Ook de rugpijn was weer helemaal terug, zelfs een pijnstiller hielp niet. Van zodra ik thuis was, heb ik mij dan ook op de zetel gelegd om wat te rusten. Tegen de avond was ik het manken en de pijn zo beu, dat ik voorzichtig ben beginnen stretchen. Hoe pijnlijk het ook was, ik bleef doorbijten. Met resultaat! Mijn spier was weer wat ‘uitgerekt’ en ik kon opnieuw gewoon stappen. (En dat net voor ik ging slapen…)

Dinsdag

De pijn in mijn kuit houdt nog steeds aan. Ik heb de hele dag door op regelmatige tijdstippen gestretcht om mijn spier terug uit te rekken. Maar telkens wanneer ik voor een langere tijd gezeten heb, is het effect verdwenen en kan ik weer opnieuw stretchen. Veel ben ik dus niet uit de zetel gekomen vandaag. Ik heb voornamelijk gewerkt aan mijn portfolio, waarvan het einde nu eindelijk bijna in zicht is. Het gevolg is natuurlijk dat ik opnieuw veel rugpijn heb. Het is echt moeilijk om een goed evenwicht tussen rusten en werken te vinden.

’s Avonds heb ik een lekker warm bed genomen om mijn spieren wat te helpen ontspannen. Dat deed zo’n deugd! Ik was helemaal relaxed, van kop tot teen. Misschien moet ik in de toekomst toch wat vaker kiezen voor een bad in plaats van een douche!

Woensdag

Jullie hadden geen idee hoe goedgezind ik deze morgen uit mijn bed gestapt ben. De pijn in mijn been was helemaal verdwenen! Heerlijk om gewoon te kunnen stappen zonder die vreselijke pijn. Vandaag was het weer ‘spuitjesdag’, opnieuw twee prikjes in plaats van één. (Vind ik niet leuk!) Dit is al de tweede week dat ik een verhoogde dosis Ledertrexate krijg, dus ik hoop dat de rugpijn nu ook snel zal verdwijnen. Al kan ik wel zeggen dat de pijn al minder erg is dan dit weekend.

Het was de bedoeling om vandaag een halve dag te werken voor school en een halve dag te rusten. Maar uiteindelijk heb ik bijna de hele dag gewerkt voor school en voor mijn blog. Natuurlijk voel ik dat weer aan mijn rug, maar bepaalde zaken moeten nu eenmaal gebeuren.

Donderdag

Vandaag was een speciale dag. Hier lees je waarom!

En hoe was jouw week?


Omdat Hendrik hier is zijn en ik dus geen tijd meer heb om te bloggen, staat er momenteel nog niet veel bij donderdag. Wil je toch graag weten hoe deze dag is verlopen? Lees dan zeker volgende week vrijdag mijn nieuwe Flashback Friday. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *