Amsterdam

Op het moment dat we het appartementje en de treintickets boekten, moesten we nog enkele weken wachten. We hadden er lang naar uitgekeken, maar nu was het eindelijk zover! De examens waren gedaan, tijd voor ontspanning. Op naar Amsterdam!

’s Morgens was het ontzettend hard aan het regenen. Gelukkig moesten we niet te voet met onze koffers naar de tramhalte, anders zouden we doorweekt zijn geweest. Eens aangekomen in het Centraal Station van Antwerpen, stond ik te popelen van ongeduld om te vertrekken. Maar het zat ons niet mee. Onze trein bleek afgeschaft te zijn… Even een kleine teleurstelling. We besloten gewoon een uurtje te wachten en de volgende te nemen.

Wachten-op-de-trein-in-Antwerpen

We hadden ervoor gekozen om een IC trein te nemen, in plaats van de Thalys. Het was dan wel twee uur reizen, maar op het moment dat we onze treintickets vastlegden, scheelde dat 50% in prijs. En wat zijn twee uurtjes op de trein als je bij je lief bent?

Eens we aangekomen waren in Amsterdam, had ik het gevoel dat we aan de andere kant van de wereld waren. Ik was nog nooit op een citytrip geweest, dus zo aankomen in een station in een ander land was voor mij heel wat!

Hendrik en ik hadden via AirBnB een klein appartementje gehuurd aan de rand van de binnenstad. De ligging was heel centraal, in een zijstraatje tussen de Singel en de Herengracht. Het centrum van Amsterdam en de meeste bezienswaardige plaatsen lagen op wandelafstand van ons appartement. Ideaal!

Het appartementje bestond uit twee kamers: één woonruimte met een bed, een zetel, een tafel en een kitchenette om te koken en een badkamer. Niet zo heel erg groot dus, maar meer heb je echt niet nodig als je maar met z’n tweetjes bent. Het was er heel gezellig en mooi verzorgd.

Airbnb-amsterdam

Eens we geïnstalleerd waren, besloten we een wandeling te gaan maken en eten te gaan kopen in de Albert Heijn in de buurt. Daarna zijn we nog even de buurt gaan verkennen en voor we het wisten, was dag 1 al om.

Op de eerste dag hebben we het Anne Frank Huis bezocht. Iedereen kent het verhaal van de familie Frank wel. Het was dan ook heel speciaal om te wandelen door de ruimtes waar Anne en haar familie ondergedoken geleefd hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ruimtes waren dan wel leeg (alle meubels zijn meegenomen door de Duitsers na de inval in het Achterhuis en Otto Frank had ervoor gekozen om het zo te laten), dankzij de aanwezige foto’s kon je je een heel goed beeld vormen van hoe het er vroeger uitzag. Ik vond het moeilijk om het hele gebeuren te bevatten, het voelde heel speciaal om door de kamer te lopen waar de onderduikers iedere avond met ingehouden adem naar de radio luisterden. Of waar Anne iedere dag in haar wereldbekende dagboek schreef. Ook Hendrik was helemaal onder de indruk. Het bezoekje was meer dan de moeite waard!
(Mocht je zelf geïnteresseerd zijn om hier een keertje langs te gaan, dan raad ik je aan om op voorhand online tickets te bestellen of om kwart voor negen ter plaatse te zijn om lange wachtrijen te vermijden.)

De dagen nadien hebben we eigenlijk niets speciaals gedaan. We vonden de meeste bezienswaardigheden iets te duur voor wat het was en het was nogal zonde van het prachtige weer om binnen te zitten. Daarom hebben we vooral veel gewandeld doorheen de stad. Langs de grachten, door de winkelstraten, door het Begijnhof, langs het Rijksmuseum, …

Het-Rijksmuseum

Voor we het goed en wel beseften, waren de vier dagen Amsterdam al om. Wat jammer! Ik wilde helemaal nog niet naar huis. Het was veel te leuk hier.

Ik denk dat we het grootste deel van het centrum gezien hebben, maar daarbuiten is er nog zo veel om te ontdekken! Wat mij betreft, komen we hier in de toekomst zeker nog een keertje terug. Het is echt een mooie stad, Amsterdam moet zeker niet onderdoen voor andere populaire citytrip-bestemmingen!

Amsterdam-de-grachten

Ben jij al eens in Amsterdam geweest? Wat is jouw favoriete plekje in Amsterdam?

One thought on “Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *