Mijn Disney-tag #

Toen ik op de blog van Sofie-Katelijne deze Disney-tag zag verschijnen, wist ik het gewoon. Deze MOET ik ook invullen. En zo gezegd, zo gedaan. Hier is ‘ie!

Logo_WaltDisney

Wat is je favoriete Disneyfilm?

Dit vind ik al een hele moeilijke vraag. Als kind was ik gek op Sneeuwwitje en Bambi, ik wilde niets anders zien dan deze twee films. Maar later was ik een grote fan van Doornroosje en Belle en Het Beest. Of Taran en de Toverketel en Mulan. En de Leeuwenkoning, o, dat is ook zo’n pareltje. Eerlijk waar, ik kan echt geen favoriete film kiezen!

Taran en de Toverketel

Welke prins wil je zijn?

Dit vind ik ook weer zo’n moeilijke vraag. Meestal draait het om de prinsessen en worden de prinsen een beetje naar de achtergrond geduwd. Als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor prins Filip uit Doornroosje. Omdat hij op het einde de slechte fee Malafide verslaat (lekker stoer!) en nadien zijn ware liefde wakker kust. Ooooh, zo romantisch!

Prins Filip

Welke prinses wil je zijn?

Deze vraag vind ik al iets gemakkelijker. Ik zou het liefst eens in de schoenen (euh, vinnen) vertoeven van Ariël. Ze kan niet alleen prachtig zingen, maar ze heeft daarnaast ook prachtige haren en ze ontmoet de knappe prins Erik. Stiekem vind ik dit toch wel de knapste prins van alle Disneyprinsen. Een prachtige haardos om u tegen te zeggen (een beetje zoals McDreamy, uit Grey’s Anatomy), een mooie kijklijn, blauwe ogen om in te verdrinken en een geweldige glimlach.

The little mermaid

Op welk karakter lijk je het meest?

Ik denk dat ik het meeste lijk op Belle uit (hoe raad je het?) Belle en het Beest. Net als zij, heb ik bruine haren en ben ik gek op boeken. Ik lees ontzettend graag en zou het liefst van al meer tijd hebben om te lezen. Belle is ook best onbaatzuchtig, ze biedt haarzelf aan als gevangene in plaats van haar vader. Die karaktereigenschap zie ik in mezelf toch ook vaak terugkomen.

Toeval of niet: ook volgens deze test lijk ik het meeste op Belle!

Belle

Wat is je favoriete liedje?

Hier moet ik zelfs niet over nadenken!

Wat is je favoriete Disney Park?

Ik ben ooit, met mijn toenmalig beste vriendinnetje en haar ouders, voor drie dagen naar Disneyland Parijs geweest. Ik denk dat ik een jaar of acht was toen. Ik vond dat geweldig. Vooral aan het Disney-ontbijt heb ik veel herinneringen. Allerlei broodjes, pistolets, croissants, cake, eieren, wafels, … Overheerlijk. En terwijl liepen er allerlei Disneyfiguren rond om handtekeningen uit te delen. Geweldig! (Behalve het konijn uit Alice in Wonderland, want die weigerde ons een handtekening te geven voordat we vertrokken, omdat we op onze beurt gingen wachten. Maar ja, we gingen net weg?) Ik hoop dat ik ooit nog eens terugga.

Welke van de originele figuren is je favoriet?

Micky Mouse. Het is allemaal met hem begonnen, wat hem toch wel extra speciaal maakt. Daarnaast is hij ook gewoon altijd zo vrolijk en goedlachs, geweldig toch? What’s not to love about him? ♥

Disneyfiguren

Welke prins of prinses zou jij graag zijn? Mickey_Mouse_head_and_ears

6 thoughts on “Mijn Disney-tag #

  1. Wat een leuke tag. Disney blijft leuk he. Ik had ook echt moeite om maar 3 Disneyfilms op mijn blog als favoriet te noemen. Ik lijk ook het meeste op Belle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *