Flashback Friday #19 | File naar Oostende, studeren en shoppen!

Vrijdag! Het weekend kan bijna beginnen, yes! Maar voor we het glas heffen op zomerse temperaturen en met veel gejuich het weekend inluiden, heb ik eerst nog een Flashback Friday voor jullie. We zitten ondertussen aan week 19. Benieuwd wat ik deze week allemaal heb uitgespookt?

Vrijdag

SunsetDrie keer raden waar we dit weekend heen trokken… Inderdaad, naar Oostende! Ik hoor het je al bijna denken: “Weeral?” Ja, weeral. In tegenstelling tot mijn zus vind ik dit helemaal niet erg. Ik hou echt ontzettend veel van de zee. Maar waar ik niet zo van hou, dat zijn files… Twee uur en een half, zolang hebben we erover gedaan om van Antwerpen naar Oostende te rijden. (Normaal duurt dit anderhalf uur.) Het stond op sommige plaatsen helemaal stil. Tientallen mensen die over de pechstrook reden, elkaar de pas af sneden, … Verschrikkelijk! Ik was enorm blij toen we aangekomen waren.

Zaterdag

Vandaag was Moedertjesdag, hoera! De dag begon met een lekker ontbijt: zachte pistolets en sandwiches. Daarna zijn we gaan wandelen. Het weer was werkelijk prachtig! Een beetje een frisse wind, maar de zon scheen en zorgde voor aangename temperaturen. In de namiddag heb ik wat gerust, terwijl de anderen inkopen gingen doen. De dag sloten we af met een super leuke film, namelijk “That Awkward Moment“. Een rustige, maar o zo fijne dag!

Zondag

GelatoMaxzim_ijsjesOok aan zee moet er gestudeerd worden. Ik heb namelijk nog maar een week voor mijn herexamen, dus het werd tijd om er weer in te vliegen. Ik had al even geprobeerd om te leren, enkele dagen terug, maar dat bleek geen succes. Ik kreeg er kloppende hoofdpijn van. Maar nu gaat het veel beter, dus we zijn er maar eens aan begonnen!

Omdat het goed weer was en ik al flink gestudeerd had, verdiende ik wel een ijsje. Daarvoor trok ik – vanzelfsprekend- naar het beste ijsjessalon van Oostende, namelijk de Gelato Maxzim. Ik neem altijd hetzelfde: speculaasijs. Echt zo lekker!

Maandag

Samen met mijn mama ben ik eens de herfst- en wintercollectie in alle winkels gaan checken. We hebben wel drie uur lang geshopt, geweldig! Ik heb enkele parels ontdekt. Vooral in de winkel Kate & Pippa, mijn nieuw favoriete boetiekje. Ik denk dat ik binnenkort toch wel eens een outfitpost ga publiceren. :-)

Vandaag heb ik ook het eerst een palette van MUA gekocht. Ik voel me zo “hip” nu, haha. Binnenkort eens uitproberen, ben zeer benieuwd.

’s Avonds was het aan de laatste deelnemer van het Belgisch Kampioenschap Vuurwerk. Ook deze keer was Hendrik van de partij! Ik was razend enthousiast toen er muziek uit de boxen kwam, eindelijk nog eens vuurwerk met muziek. Maar helaas hadden ze niet voor klassieke muziek gekozen, maar speelden ze enkele popnummers uit de jaren ’80. Op zich wel leuk, maar niet om vuurwerk bij af te steken. Ik vond het dus minder spectaculair dan vorige week. Jammer!

Dinsdag

Omdat het gisteren toch een beetje te veel was geweest voor mij, was het vandaag een rustige dag. Ik heb voornamelijk gestudeerd voor Psychodiagnostiek, al ben ik tijdens mijn pauze toch eventjes langs de winkelstraat gewandeld. Ik had namelijk nog één winkeltje waar ik even wilde gaan terugkijken, omdat ik er gisteren net niet geraakt was.

Het was best een drukke avond in Oostende. Er was namelijk een sunset concert van Nielson in het Q-beachhouse én op het Klein Strand vond er een opname plaats van “Liefde voor sterren tegen de muziek op“. (Voor de Nederlandse lezers die geen idee hebben wat “Tegen de sterren op” is: zoek zeker eens enkele filmpjes op.)  Het plein stond al helemaal vol, dus we hebben alles vanop een afstandje gevolgd op een groot scherm. Het was op zich wel leuk om eens mee te maken, maar het viel ook wel een beetje tegen. Een titel verkeerd gezegd, in de lach geschoten, een fout met het geluid, … Meerdere keren moesten ze opnieuw beginnen met een stukje. Daarnaast vond ik de mopjes ook best wel flauw, op momenten. Ik ga in ieder geval vanavond kijken naar de aflevering op televisie, ik ben wel benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben.

11056550_1072055142819476_2281774531682138471_nWoensdag

Vandaag was de drukste dag van de week. Opstaan, klaarmaken, beginnen opruimen en inpakken, poetsen, … Want jawel, het was tijd om weer naar huis te gaan. Ik had gehoopt om nog een beetje te kunnen studeren (je leest het goed!), maar helaas is dit niet gelukt. We zijn pas kunnen doorrijden rond half vijf, waardoor we los in de spits terechtkwamen. Toen we twee uur later thuis waren, was ik echt kapot. Ik heb me in de zetel gezet met een Harry Potter-film en ben nadien gaan slapen.

Donderdag

Gisteren kwam er een leuk artikel online. Eindelijk nog eens een receptje. En wat voor één! Een heerlijke milkshake met mango en framboos voor in deze warme temperaturen. Klik hier en ontdek hoe je ‘m maakt.

Smoothie mango_framboos

Voor de rest van de dag heb ik flink gestudeerd. Ik zit goed op schema en voel me best zelfverzekerd over de leerstof. Al beginnen de zenuwen wel. Want stel nu dat ik ondanks het studeren alsnog een tekort haal? Dit is de laatste kans, anders moet ik dit vak volgend jaar opnieuw opnemen… Je weet nooit hè. Maar goed, ik heb nog tijd om de laatste stukjes te leren en om nadien alles te herhalen. Yes, I can!

Laat nu maar het weekend beginnen! Heb jij al plannen voor de komende dagen?


7 thoughts on “Flashback Friday #19 | File naar Oostende, studeren en shoppen!

 1. Niet twijfelen aan jezelf! Je hebt echt heel goed geleerd hoor en er is geen nood om te stressen :) Zo leuk dat je weer naar Oostende ging! Ik had er inderdaad van gehoord, van die opnames. wel grappig dat er zoveel fout liep. Maar dat is vast steeds zo :) Liefs!

  1. Vandaag is de stress minder. Ik ben zo goed als rond met de leerstof, dus ik heb meer dan een volledige dag tijd om te herhalen. Ik voel me dus al wel wat zelfverzekerder wat de leerstof betreft. :-) Dankjewel trouwens voor de oppepper!

   Ik vond het vreselijk. Ik vraag me af wat het verschil is met live-uitzendingen. Daar lukt het dan toch allemaal wel? Waarom hier niet? Zo spijtig. Ik was eigenlijk vooral teleurgesteld dat alles in scène gezet werd. Zelfs het applaus na een liedje of zo na een pauze. Ik was dus naïef genoeg om te denken dat dat allemaal echt was, haha. :p

 2. Leuke week gehad, behalve het studeren? Haha. Ik ben dit weekend aan de zee en ik kan je dit zeggen: té warm. Zelfs op het strand van Oostende. En ik moet zeker en vast eens dat ijssalon opzoeken, heb het -jawel- al negentien jaar niet zien staan.

  1. Buiten het studeren, was het inderdaad best een fijne week. :-)

   Als je in de winkelstraat bent, moet je aan de Massimo Dutti links afslaan (tegenover de America Today). Daar vind je het! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *