5 must read-blogberichten

Ik schrijf niet alleen graag blogberichten, ik lees ook graag berichten van collega-bloggers. Vandaag deel ik 5 blogberichten met jullie die mij zijn bijgebleven. Omdat ze mij hebben doen lachen, omdat ze mij hebben doen huilen of omdat ik er stil van werd. Het zijn stuk voor stuk blogberichten die geweldig goed zijn. Nog niet overtuigd? Lees en oordeel zelf.

KLIK OP DE NAAM VAN DE BLOG EN JE WORDT VANZELF DOORVERWEZEN NAAR HET BERICHT IN KWESTIE. IK WENS JE ALVAST HEEL VEEL LEESPLEZIER.

Wat ik vond na eenentwintig jaar zoeken

Op vreemdmaaruniek laat Anke ons meegenieten van haar nuchtere – en tegelijk positieve – kijk op de wereld. Anke is een vrolijke meid van 21 jaar. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk (ze lijdt namelijk aan een ongeneeslijke ziekte), maar toch blijft ze sterk in haar schoenen staan. In dit bericht gunt ze ons een kijkje in de kennis die ze de voorbije jaren heeft opgedaan. En wat heeft ze dat goed gezegd.

Ik heb veel te lang geloofd dat bepaalde dingen “helemaal niks voor mij” zijn. Dat ik niet zowel de wetenschapper als de fashionista kon zijn. – Anke

’t Is allemaal zo erg nog niet

Op kristalblauw vind je de blog van Paulien, een beginnende blogger van 20 jaar. Zelf zegt ze dat haar blog gaat over vanalles en tegelijk over helemaal niets. Maar ik ben het daar niet mee eens. Haar blogberichten zijn stuk voor stuk de moeite waard om te lezen. Hoewel ze nog maar een dikke maand aan het bloggen is, heeft ze mij al helemaal mee. Zeker met haar bericht dat ik graag in de kijker wil zetten, slaat ze de nagel op de kop. Want ’t is allemaal zo erg nog niet!

Als het mij allemaal wat minder zou meezitten, […] had ik een compleet ander leven gehad. – Paulien

Hallo, ik ben een man en ik draag nagellak

Jasper is een echte schat met een gouden hart. Op de blog The Peacock Tales heeft hij een tijdje terug zijn eerste echte blogbericht geschreven. Op zijn eigen manier uit hij kritiek op de genderpatronen. En terecht! Ik moest er mee lachen, want de Jasper die in dit blogbericht naar voren komt, is echt de Jasper hoe ik hem ken. Maar ik werd er niet alleen blij van, ik voelde ook zijn frustratie en werd ik er zelfs een beetje droevig van. Want het is zoals hij zegt: “de wereld verandert, maar doet dat niet snel genoeg.”

Ik wil de meest prominent aanwezige muurbloem zijn van allemaal. – Jasper

Spreekwoorden en zegswijzen voor de moderne mens

Dit blogbericht heeft me echt hardop doen lachen. Anke van ankeschrijfthetneer heeft zich even volledig laten gaan. Ze heeft enkele spreekwoorden en zegswijzen van vroeger onder handen genomen en deze gemoderniseerd. Het resultaat? Wel, ik vind het geweldig! Mijn complimenten. (Twee andere blogberichten van Anke die écht wel BAM, LOS EROP zijn en die je moet gelezen hebben, vind je hier en hier.)

Spreken is zilver, het bericht markeren als ongelezen is goud. – Anke

Geven en nemen

Michelle is – net als ik – onzichtbaar en chronisch ziek. Haar ervaringen en gedachten deelt ze op Komkommer en Kwel. Ik ken haar (nog?) niet persoonlijk, maar we praten regelmatig en ik voel wel een klik tussen ons. Bij haar vind ik herkenning en begrip, en andersom. Zij zegt de dingen, die ik niet gezegd krijg. Vooral met haar bericht over geven en nemen, neemt ze mij de woorden uit de mond. Ik weet niet of ze het weet, maar ik heb echt enorm veel bewondering voor haar en haar moed, haar positiviteit (en stiekem ook haar welsprekendheid).

Ik heb veel moeten geven, maar binnenkort is het mijn tijd om te nemen. – Michelle


10 thoughts on “5 must read-blogberichten

  1. Ik vind toch dat het blogbericht van Jasper eerder ingaat op de markante genderpatronen in de samenleving dan op homoseksualiteit. Die nagellak heeft bijzonder weinig te maken met zijn seksuele oriëntatie.

  2. Allez ja, ik vind het gewoon frappant dat je dat zelf meteen koppelt aan homoseksualiteit want dat toont net hoe diepgeworteld dit probleem van de associaties tussen gender en seksuele oriëntatie is. Dit is zeker geen persoonlijk verwijt, het is gewoon een resultaat van de wereld waarin we leven

  3. Ik kende deze bloggers nog niet, dus ik ga zeker een kijkje nemen. Ik vind het wel een goede, maar ook wel mooie en tegelijkertijd ook wel droevige uitspraak, waar ik het wel helemaal mee eens ben “de wereld verandert, maar doet dat niet snel genoeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *