Flashback Friday #13 | veel zon, zand en strand

Het is vrijdag, eindelijk! Tijd voor een nieuwe Flashback Friday waarin we even terugblikken naar de voorbije week. Deze week is het de 13de week van deze rubriek, toch was het voor mij geen ongeluksweek. Integendeel!


Vrijdag

Gisterenavond laat zijn we aangekomen aan zee. Het pas al een uur of tien toen we vertrokken, dus toen we om half twaalf aankwamen aan ons appartement, ben ik meteen in mijn bed gedoken. Ik heb niets kunnen slapen tijdens de autorit zelf en doorheen de dag had ik ook geen tijd gevonden voor een dutje.

’s Morgens ben ik opgestaan met een gigantisch rothumeur. Ik had amper geslapen, dus ik was nog steeds super moe. Gelukkig zijn ze dat hier thuis al wel een beetje gewoon, dus kon ik rustig wakker worden vooraleer we vertrokken naar het strand.

Oostende_strand

Het weer was prachtig, dus het strand zat vol. Zeker uit de wind was het ongelooflijk warm, perfect om wat te werken aan mijn teint. Maar dat was buiten mijn lichaam gerekend… Ik had me op mijn buik op mijn handdoek gelegd, zodat ik wat kon slapen, terwijl mijn rug mooi bruinde. Maar al snel begon mijn bovenrug te protesteren. Niet veel later volgde mijn onderrug, mijn beenspieren, mijn gewrichten, … Zelfs in mijn vingers had ik stekende pijnen. Met tranen ben ik uiteindelijk teruggekeerd naar het appartement, waar ik – na een snelle douche – meteen in bed ben gekropen voor een uur of twee. Het ging gewoon echt niet meer.

Zaterdag

Gelukkig was vandaag een betere dag! De vriendin van mijn broer is vandaag afgezakt naar zee om mee met ons te luieren op het strand. We wilden net ons scherm beginnen opzetten, toen het begon te druppelen. Het strand liep in no time halfleeg, iedereen pakte razendsnel in en vluchtte naar een droog plekje op de dijk. Als echte positivo’s haalden we onze handdoeken boven en kropen we met z’n allen onder de parasol, wachtende tot de bui zou overwaaien. Het was best grappig om ons te zien zitten, dat geef ik toe, maar het was het ook wel waard. Want nog geen tien minuten later waren de wolken verdwenen en kwam de stralende zon weer tevoorschijn.

dagje_Oostende_vitaminendrankNatuurlijk wilden we geen herhaling van gisteren, dus huurden we een matrasje. Een wijze beslissing, want ik heb heerlijk kunnen genieten van mijn dagje strand zonder rugpijn, lekker ijs én een super lekkere vitaminedrank.

’s Avonds heb ik opnieuw wat gewerkt aan mijn blog. Mijn artikel met inpaktips is nu officieel aangevuld met de juiste kiekjes. Ik had er nu pas tijd voor, maar beter laat dan nooit. Toch?

Zondag

Zo mooi het weer gisteren was, zo slecht was het vandaag. Het heeft bijna een hele dag geregend. Wetende dat ik niet echt gerekend had op slecht weer bij het inpakken, kan je al wel raden dat ik het koud gehad heb vandaag.

Hema_gezichtsmaskersToch heb ik even de regen getrotseerd met mijn sandaaltjes aan mijn voeten, zodat ik samen met mijn lieve zus enkele beautywinkeltjes kon bezoeken. We hebben onszelf getrakteerd op enkele gezichtsmaskers van de Hema voor een heuse girlsnight. Daarnaast heb ik ook van het moment gebruik gemaakt om enkele verzorgingsproducten voor mezelf uit te zoeken. Binnenkort meer hierover? Wie weet…

Vandaag kwam er trouwens een nieuwe update omtrent mijn gezondheid online. Heb jij ‘m al gelezen?

Maandag

Je weet het of je weet het niet, maar Oostende heeft best wel een grote winkelstraat. Als we hier zijn, organiseren we dan ook minstens één shoppinguitje, zeker als het solden zijn. Hier zijn namelijk heel wat winkels die je bij ons in het shoppingcenter niet hebt. Tijd om dus wat winkels te gaan bezoeken!

Samen met mijn mama ging ik op koopjesjacht. Ik had voor de zomer nog enkele dingen nodig: een casual kleedje dat ik op een doordeweekse dag kan dragen zonder overdressed over te komen, een paar dichte schoenen à la All Stars maar dan met een minder platte zool (anders krijg ik na een tijdje rugpijn) en… onderbroeken. Ha ha! De jacht werd geopend…

Op ons gemakje slenterden we van de ene naar de andere winkel. Voor we het wisten, waren we drie uur later én hadden we alles gevonden wat nodig zochten. We hadden zelfs iets meer gevonden dan dat, het is gewoon te veel om op te noemen. Ik heb echt wel een super fijne namiddag gehad. Dankuwel aan de allerliefste mama!

Shopping_like_Blair_Waldorf

Dinsdag

Tired_cat_gifHet was ongeveer half drie toen ik deze nacht wakker werd en niet meer wist waar kruipen van de pijn. Welke houding ik ook probeerde, er was altijd wel een plekje in mijn rug waar het te veel pijn deed om terug in slaap te vallen. Uiteindelijk ben ik gewoon bij mijn mama in bed gekropen (mijn vader moest helaas gisteren naar huis, omdat hij geen verlof kon krijgen in juli). Het bed waar zij in slaapt, heeft een hardere en betere matras, vandaar. Hoe dan ook, tegen de ochtend was ik echt een zombie…

Kate_and_Pippa_OostendeIk was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe zonnebril. Zowel mijn ouders als mijn lief hebben mij al vaak horen klagen en zagen (sorry!) omdat ik maar niet de juiste zonnebril leek tegen te komen. Tot vandaag dan! Ik kwam voorbij een nieuw boetiekje hier in de winkelstraat van Oostende, “Kate and Pippa” genaamd. En daar vond ik de ideale zonnebril, al zeg ik het zelf! (Binnenkort meer hierover. Hij is zo mooi dat hij wel een eigen artikel verdient.)

’s Avonds zijn we naar de Koekoek geweest. Mijn kleine broer wilde dit al zo lang. (Hij was dan ook ontzettend jaloers toen hij hoorde dat ik er met Hendrik al eens was geweest.) Het was een hele fijne gezinsavond, die we afsloten met een ijsje van het lekkerste ijssalon van Oostende.

Woensdag

Het weer was niet bijzonder mooi vandaag, dus mijn nieuwe zonnebril moest nog even in mijn tas blijven zitten. We hebben opnieuw een kleine wandeling gemaakt door de (winkel)straten, want het was veel te veel wind op de dijk. Verder was het best een vermoeiende dag, dus ik heb een beetje gewerkt aan mijn blog.

Ik had het jullie vorige week al verteld dat er binnenkort een recensie van Jurassic World online ging komen. Wel, het wachten is gedaan, vandaag verscheen mijn artikel online. Je leest het hier.

Donderdag

Twintig graden, veel zon en een matige zeewind. Kortom, het perfecte weer voor een wandeling door het stadje Oostende. In plaats van altijd maar dezelfde route te nemen, zijn we vandaag een keer verder in het dorpje getrokken. We wandelden onder andere langs het prinses Stefanieplein en de Prinsenlaan.

Oostende_stadPrinses_Stefanieplein_Oostende Prinsenlaan_Oostende Koninklijke_stallingen_Oostende

De dag afsluiten deden we met een mooie strandwandeling voor het eten.

Oostende_strand_Hetvenstervandezee

Hoe was jouw week? Heb jij al veel “soldekes” gedaan?

3 thoughts on “Flashback Friday #13 | veel zon, zand en strand

  1. Wat jammer dat de week een beetje minder begon op vrijdag, maar gelukkig is het toch vooral een heerlijk weekje geworden. Had trouwens echt nog nooit van het woord soldekes gehoord haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *